Technikai adatok-MSI GL62MVR 7RFX 2018 GAMING

Processzor Intel Core i7-7700HQ (4 mag, 3,8Ghz)
Kijelző 1920x1080; Matt, 15,6"
Memória 8 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD + 128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN; USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); Kártyaolvasó HDMI; Billentyűzet háttérvilágítás, HD Webkamera, MiniDisplay
Hangrendszer NAHIMIC AUDIO
Ár 379 990 Ft
Az MSI GL62MVR 7RFX 2018 Gaming alapmodellt itt, míg a további variációkat itt találjuk a webshopban!

Tegyük a szívünkre a kezünket és valljunk színt: sokszor tényleg hajlamosak vagyunk meg-megfeledkezni az MSI-ről a laptop piacon. Ironikus dolog ez, figyelembe véve, hogy mennyi, de mennyi minden kötehető a gyártóhoz a gaming világában, de a notebook-okat tekintve, valahogy mindig kicsit messzebb vannak a spektrumtól, mint mondjuk a konkurens cégek. Ennek okán azonban mindig óriási az öröm, amikor egyszercsak megérkezik a gyártó legújabb gamer konfigurációja, hiszen rögtön a fejünkhez kapva konstatáljuk: na, végre!

 

 

Megjelenés

A vörös-fekete színkombó lassan már tényleg kéz-a-kézben jár a játékosvilág nagyágyúival, hiszen többnyire mind az ACER, mind az ASUS, mind pedig a Lenovo morcibb megoldásai is ezzel operálnak. Ugyanakkor kétségtelen, hogy a vörös és fekete kombináció inkább volt mindig is az MSI sajátja, mintsem bármi más a színskálán. Ugye elég csak a gyártó emblémájára vagy a komponenseik dobozolására gondolnunk. Mindezek okán nem meglepő, hogy mind a GL62MVR, mind pedig a komplett dobozolása is ezzel az összeállításal dolgozik. A fedlap egyébként egy világosabb, inkább a szürke egyik mélyebb árnyalatával operál, ugyanakkor ezt felhajtván már az összhatás egy sötétebb látványt kelt. A panelkeret túl sok izgalmat nem rejt magában, láttunk már ilyet nem is egyszer, az alapegység azonban már annál inkább. Az egésznek, így a klaviatúrának, úgy pedig a csuklótámasznak is, roppant módon kellemes a tapintása, az összhatás meglehetősen kényelmes. Jól látható, hogy a ki-be kapcsoló gomb mellett még további kettő leledzik, ennek oka pedig az, hogy egyikkel az úgynevezett MSI Dragon Centert, míg a másikkal az akár manuálisan is szabályozható, "intelligens" légkeringetési rendszert le ki vagy ugye bekapcsolni. Küllemre egyébként nincs kifogásolni valónk, sőt az egész borzasztó megnyerő és mutatós, úgy ahogy van. Külön öröm egyébként a touchpad és az egér gombok szeparációja is, amit a modernizáció során, egyre több gyártó igyekszik készakarva lefelejteni, feláldozva ezzel a kényelmet és kézenfekvőséget, a dizájn kiüresedett oltárán. Úgyhogy csillagos ötös.

 

Kijelző

Na kérem, az a helyzet, hogy az MSI GL62MVR a kijelzőjének a milyenségét sem bízta a véletlenre. Tesztpadunkon a hagyományos 15,6"-os méretezéssel volt dolgunk, azonban ha szeretjük a nagyobbra eresztett kijelzőket, akkor érdemes az alábbi linken a GL72MVR-re is egy pillantást vetni, ami teszt modellünknek kvázi a nagy testvére. Tehát a GL62MVR méreteit kitárgyaltuk, de itt érdemes még megemlíteni a az 1920x1080-as FullHD felbontást, illetve, hogy a kijelző természetesen matt borítással operál.

 

Portok és eszközök

Az MSI GL62MVR természetesen a bemeneti csatlakozóit tekintve is tökéletesen naprakész, így a repertoárból tulajdonképpen semmit sem fogunk majd hiányolni. Van itt kérem KILLER™ GAMING LAN és HDMI csatlakozó, többfunkciós kártyaolvasó és Minidisplay, USB 2.0 és 3.0, de még első generációs és ezzel egyidejűleg ugye c-típusú 3.1 is. Mindezeken felül a billentyűzet mindamellett, hogy nyilván háttérvilágítással operál, még roppantul kényelmes is, -valamint van itt még Bluetooth 4.0, HD webkamera, illetve Wifi 802.11 ac is.

 

Az Intel Core i7-7700HQ generálta teljesítmény

Azért kétségtelen, hogy az MSI-nek bizony nem kell a szomszédba mennie a minőségért, hiszen a gyártó kvázi pontosan e jelzőnek a tökéletes reprezentációja. A felhajtóerőért egyébként a legújabb Intel Core i7-7700HQ a felelős, ami négy maggal, 3,8Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral préseli bele a kraftot a cuccba. Ehhez ugye még egy 2400Mhz-en dolgozó, 8GB-os DDR4 is hozzárámolja a magáét, hogy az NVIDIA fémjelezte, GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5 játszi könnyedséggel arassa majd le a babérokat. Ám erről bővebben majd kicsit később. Az i7-7700HQ pedig a gyakorlatban (szinte) bármire elegendő teljesítményt prezentál a vasunk számára, így őrizve meg ezzel a szavatosságát hosszabb távon is.

 

 

 

Az Nvidia GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5-ról bővebben

Ha máshogy valamilyen oknál fogva nem is asszociálnánk egy MSI erőmű játékos kvalitásainak nyilvánvalóságára, úgy az alapegységen elhelyezett VR READY embléma már módfelett jelzés értékű. Merthát így van ez, az MSI GL62MVR, az Nvidia GeForce GTX 1060 6GB-os moduljával maga a nagybetűs gamer-élmény, kérem! A fanfavorit 970-nél is erősebb 1060-nak nemcsak a teljesítménye, de a fogyasztása is az erényei között említendő, hiszen úgy tudunk jócskán több fps-t kisajtolni belőle, hogy bizony fogyasztásban messze alulmúlja az elődöket; ez pedig egy videokártya esetén ugye óriási fegyvertény. Mindezek mellett még azt is muszáj megemlíteni, hogy szerencsére befűteni se tudunk majd a cuccal a téli hónapokan, hiszen a grafikus modul nemcsak kevesebb fogyasztással, de jóval kevesebb hőtermeléssel éri majd el a kívánt teljesítményt. Az meg mindezek után már ugye evidens, hogy a 1060 természetesen komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással is fel lett vértezve. Talán itt érdemes még megemlítenünk az úgynevezett MSI SHIFT technológiát is, amely tulajdonképpen annyit tesz, hogy a teljesítményre nézve öt különböző módból mazsolázgathatunk, akár a Dragon Centeren belül, akár pedig az aktuál képernyőképünk alkalmával, az FN+F7 billentyű kombóval. Ezekről bővebben egyébként az alábbi linken lehet tájékozódni.

 

Hangzás

Az MSI GL62MVR hangzását tekintve egészen innovatívnak definiálható, ugyanis saját, abszolút egyedinek tekinthető megoldásával prezentálja a prezentálni valót. Az úgynevezett Nahimic Audio szoftver tulajdonképpen a gyártó sajátja, amely a gyakorlatban nemcsak a hangzás, de mikrofon, illetve a hangfelismerő funkciók csúcsra járatásáért felelni hivatott. És bár persze egy laptop hangzását aligha érdemes az esetek javában felmagasztalni, -hiszen azért aligha vehetik fel a versenyt egy komoly gamer-audio setuppal,- az MSI azért kétségkívül kitett magáért. És természetesen még a hangzáshoz tartozik továbbá az MSI Audio Boost is, melynek köszönhetően cirka 30%-os hangminőség-emelkedés kisajtolására van lehetősége a felhasználóknak.

 

 

 

Bővíthetőség

Bár a GL62MVR-ről a gyártósoron sajnos lehagyták a szerelőpanelt, a fenéklap szerencsére még így is aránylag könnyen leoperálható. Ezt követően pedig a kritikusabb bővíteni valókhoz már hozzá is férhetünk, így példának okáért a memória modulokhoz, valamint a merevlemez(ek)hez is. Ugyanakkor érdemes az alábbi linken a webshopunkból is mazsolázgatni, tudniillik érdemes körülnézni a már eleve felbővített variációk között is, hátha.

 

Rendszer

Figyelembe véve, hogy a gyártó ezúttal nem gondoskodott nekünk előtelepített operációs rendszerrel, így ránk várt a feladat, hogy felhúzzuk a Windows-t. Ezt követően azonban minden annak rendje és módja szerint történt, az operációs rendszer hamar felállt, a driverek is pikk-pakk felkerültek, a munka, ezzel együtt pedig mind a tesztfolyamatok, mind pedig az adott játékmenetek is pontosan úgy alakultak, ahogyan az egy játékos konfigurációtól az 2018-ban elvárható.

 

Mennyire GAMER?

Hogy mennyire is gamer az MSI GL62MVR konfigurációja, arra a mellékelt teszteredmények mértani pontosságú képet adnak nekünk, ám ha egy szóval azért illene nekünk is véleményezni, akkor az nem is lehetne más, minthogy abszolút! A VR READY matrica nyilván nem csak dísznek került fel az alapegységre, ennek okán pedig talán éppen ez az embléma szolgálhat a legkézenfekvőbb hitelességgel azt illetően, hogy a GL62MVR már nem is lehetne ennél gamerebb!

 

Összegzés

Habár azt már időtlen-idők óta tudjuk, hogy az MSI mindig tudja mit csinál, ezt a GL62MVR 7RFX-et látván sem tudjuk megcáfolni. Hetedik gerációs processzor, VR READY gamer grafikus modul, Steelseries, kifejezetten játkos felhasználásra tervezett klaviatúra, opcionálisan választható, harmadik generációs PCI-expressz SSD támogatás, Cooler Boost 4 hűtés, valamint az innovatív Matrix Display, -amely egyrészt a gyártó sajátja, másrészt pedig lehetővé teszi, hogy még akár plusz két monitort is rácsatoljunk a notira, csúcsra járatva ezzel a valódi multitask-élményt. Ez mind-mind a csomag része, amely még így sincs túlárazva, hiszen az alap konfiguráció már bőven négyszázezer forint alatt is a miénk lehet. Persze a komponenesekre vonatkozó igényeink függvényében, ezt bőven túl is szárnyalhatjuk, hiszen az alábbi linken még durvábban felhúzott darabokat is találhatunk ebből a modellből.

 

 

 

Technikai adatok-MSI GL62MVR 7RFX 2018 GAMING

Processzor Intel Core i7-7700HQ (4 mag, 3,8Ghz)
Kijelző 1920x1080; Matt, 15,6"
Memória 8 GB RAM DDR4, 2400Mhz;
Merevlemez 1 TB SATA HDD + 128GB SSD
Grafikus kártya NVIDIA GeForce GTX 1060 6 GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Egyéb Wifi 802.ac, Bluetooth® 4.0, Gigabit LAN; USB 2.0, 3.0, 3.1 Type-C (gen1); Kártyaolvasó HDMI; Billentyűzet háttérvilágítás, HD Webkamera, MiniDisplay
Hangrendszer NAHIMIC AUDIO
Ár 379 990 Ft
Az MSI GL62MVR 7RFX 2018 Gaming alapmodellt itt, míg a további variációkat itt találjuk a webshopban!

Teszt eredmények

 
GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 65 115 88
 

Fotógaléria