Egy tajvani portál, egészen konkrétan a DigiTimes friss tudosítása szerint, jelentősen visszazuhant az érdeklődés a kritovaluta-bányászatot illetően. Ennek okán pedig a különböző tajvani gyártók úgy kalkulálnak, hogy a közeljövőben ~40 százalékkal csökken majd a kereslet a grafikus kártyák iránt.

 

 

Végre fellélegezhetnek a gamerek?

A követkzetetés egyébként abszolút nem fals, sőt ezt hivatott alátámasztani az is, hogy mind a nemzetközi disztribútorok, mind pedig az úgynevezett bányászfarmok is sztronózták a megrendeléseik egy jelentős hányadát. És bár kétségtelen, hogy a kriptovaluta bányászat és kereslet egyfajta trendként volt definiálható az elmúlt néhány évben, hónapban, mostanra azonban ez az őrület mérséklődni, már-már arányaiban nézve megszűnni látszik. Ugyanakkor nem mehetünk amellett sem, hogy persze mindez valóban így van, ám tény, hogy momentán mind a vállaltok, mind pedig a bányászattal foglalkozó magánszemélyek, már elsősorban talán a kifejezetten bányászati célokra tervezett grafikus modulokat preferálják, a nagyteljesítményű, de mégis elsősorban csupán gamer kártyák helyett.

A hír mindenesetre nem kicsit örömteli, hiszen az elmúlt időszakban olyannyira elkanászodtak a piaci árak, hogy azt már nem csak az egyszeri gamer, de még a viszonteladók és/vagy kereskedők is alig-alig bírták szuflával. Mindezek után azonban izgalmas hónapoknak nézünk elébe, amik az előjelek és persze a legjobb reményeink szerint is eredményes végkimentelbe torkollnak majd.