Technikai adatok - Radium AURORA GT

Alaplap MSI H110M PRO-D
Processzor Intel Core i7-7700 3,4Ghz - 7. generációs processzor
Memória Crucial 8GB 2400MHz DDR4 (opcionálisan 32GB-ig bővíthető)
Merevlemez 1TB HDD - 32MB Cache SATA3 (opcionálisan 2TB-os is választható!)
Grafikus kártya Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő
Ház KOLINK AVIATOR M
Ár 224 990 Ft

A Radium asztali számítógépek útját mindig különös műgonddal egyengetjük. A Bomber GT is éppen ilyen, hiszen mindig igyekszünk csinosítgatni, polírozgatni és fejleszteni. Vadonatúj tesztünkből pedig ki is derül majd, hogy pontosan mire is számíthatunk tőle.

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M ház

A Radium AURORA GT-nek egy egészen kivételesen konstruált, micro-ATX-es KOLINK AVIATOR M ház ad otthont, mely precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt, és persze beszerelésre váró alkatrészünk, komponensünk számára. A belsőben kettő darab nagy teljesítményű, ugyanakkor csendes ventilátor generálja, az optimális tartományon belülre eső hőmérséklethez szükséges légáramlatot. Mindezen felül ráadásul még szemtelenül jól is festenek, hiszen szemből is és oldalról vörös fényben izzanak a használat során. A gépház szembe eső felén túlmenően, még az egyik komplett oldala is full plexi, így a belsőben örvénylő vörös fények még hatásosabb és szemrevalóbb valóban pompázhatnak egy gamer-kuckó legbecsesebb ékeként. Az egyszerre futurisztikus és pofátlanul menő ház csatlakozóit, továbbá egyéb bementi eszközöket pedig majd a gépház tetején, illetve az AURORA GT-nk hátulján lesz érdemes keresnünk. Általánosságukból fakadóan ezek külön említést nem biztos, hogy érdemelnének, hiszen pontosan ugyanazon bemenetekről van szó, amiket egyébként elvárhatunk. Az extra csatlakozókról bővebben az alaplapról szóló hasábban érdemes majd keresgélni.

 

 

Az Intel Core i7-7700 és a Crucial 8GB 2400MHz DDR4 RAM fúziójának foganatja

A teljesítmény alaphangjáért egy új generációs sláger processzor, egy IntelCore i7-7700HQ felel, ami négy maggal, 3,4Ghz-es órajellel és 6Mb gyorsítótárral dolgozva alapozza meg a megfelelő izmot, az egyébként 32GB-ig bővíthető, 2400Mhz-es 8GB DDR4 RAM és a komplett Microsoft® DirectX® 12 támogatással felvértezett Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4 GB GDDR5 fúziós erejének. Ugye az i7-7700HQ-ról könnyű szerrel elmondható, hogy bizony ugyanúgy az új generációs slágertermékek közé avanzsált már, mint a kistesónak tekinthető i5-7300HQ. Természetesen minőségét figyelembe véve népszerűsége nem meglepő, hiszen tök ugyanazon elit nívót hivatott prezentálni, mint a gyártó egyéb új generációs darabjai. Csakúgy, mint a hetedik generációs processzorok mindegyikénél, úgy az Intel Core i7-7700-nál is a megemelt órajel, és az ezzel arányosan növekedő, illetve százalékosan is jól mérhető teljesítmény az, ami a valódi pikantériáját adja.

 

 

Az MSI H110M PRO-D alaplap

Mint minden esetben, úgy ezúttal is a minden szükséges alkotóelemet összefogó alaplapra referálhatunk a legtalálóbb módon a lélek metaforájával, ugyanis a belsőben megbújó komponensek és alkatrészek mindegyike innen ered, vagy éppen ide torkollik. A Radium AURORA GT MSI gyártósorán megfogant, H110M PRO-D alaplapja teljes kompatibilitást nyújt minden beszerelt, -és persze beszerelésre váró alkatrész számára is, továbbá a legújabb generációs processzorokkal is -legyen az Intel, Celeron vagy Pentium,- tökéletesen kompatibilis. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, az MSI H110M PRO-D biztosan maradéktalanul látja majd el feladatkörét. Az MSI H110M PRO-D korszerű bemenetek tekintetében is hozza a kötelezőt, így DVI-D-t, LAN-t, USB 2.0-át és 3.1-át, SATA 3 csatlakozót, PCI-E x16 2.0 és 3.0 bemetet, valamint prémium minőségű audió csatlakozót, továbbá kettő darab, maximum 32 GB-ig bővíthető 2133Mhz-es DDR4 memória foglalatot is találunk a repertoárban.

 

Az NVIDIA GTX 1050Ti 4GB GDDR5 grafikuskártya

A „Világ legfejlettebb GPU architektúrája” titulussal is megilletett Pascal-alapú grafikuskártya, az elődök teherbírásával, hatékonyságával és tempójával vetekszik, ugyanakkor teszi mindezt jelentősen kevesebb fogyasztással. A 1050, illetve a 1050Ti grafikus kártya család momentán a lehető legjobb ár/érték arányú darabok a piacon, -már ami ugye a középkategória tetejét illeti. Megbízhatósága és hatékonysága, ha ódákat ugyan talán nem is, néhány sort egészen biztosan kiérdemelt. Egy naprakész, stabil és az elvárásoknak kvázi minden létező szempontból megfelelő videokártyának momentán pontosan ilyennek illik lennie, mindehhez pedig még az is hozzáteszi a magáét, hogy az Nvidia GTX 1050Ti 4GB GDDR5 bizony teljesítményéhez viszonyítva, még relatíve keveset is fogyaszt. Mind a sima 1050, mind pedig a Ti hasonszőrű kvalitásokkal bírnak, továbbá ugyanazon prémium és megbízható minőséget hivatottak prezentálni. Egy szó, mint száz: az Nvidia GTX 1050Ti 4GB GDDR5 borzasztóan megéri, mellényúlni vele biztosan nem fogunk. És játszani ér vele? Sőt kérem, kötelező is!

Összegzés

Nos kérem, hát mivel is volna érdemes röviden summázni a Radium AURORA GT-t kiértékelő tesztfolyamatunkat? Az Intel Core i7-7700 és az vidia GeFroce GTX 1050Ti 4GB GDDR5 grafikuskártya harmóniája kifogástalan, sőt már-már hibátlan. Az AURORA GT már bőven túlmegy a belépő szintű élményen, és önmagában prezentálja az elit játékos kvalitások legjavát. Árazását tekintve is egészen kiválónak definiálható, hiszen gondoljunk csak bele, ennyi pénz például laptop fronton többnyire csak a belépőre elég, az AURORA GT azonban már egy percig sem igényel kompromisszumot.

 

Rólunk írták

Mindamellett, hogy a magasabb kategóriájú Radium PC-k (értsd, a drágább árbesorolású, tehát a GeForce 1030-tól felfelé lévő darabok!) kivétel nélkül 4K READY-k, még a független tesztoldalak is elismerésüket nyilvánították ki a Radium PC-k minőségét illetően. Többek között itt említenénk meg a PROHARDVER rendkívül pozitív hangvételű tesztjét, amit ezúton köszönünk szépen nekik! "Szerintünk szépen sikerült az alaplaptálca mögötti kábelezés, minden kilógó vezetéket gondosan, kötegelővel rögzítettek. Ha mindenáron bele akarunk kötni valamibe, ezek színét kifogásolhatnánk, feketében jobban illenének az összképbe. Mindenesetre a múltkori HP Omen belső rendjét így is messze felülmúlja a Radium gépe... A szerelés minőségére nem lehet panasz. A plexi ablak mögött szinte alig látni kábelkötegeket, ráadásul ezek is feketék, szépen elvesznek a matt fekete... " A teljes cikk az alábbi linken érhető el, mi pedig ezúton köszönjük nekik az elismerő szavakat!

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

E garancia lehetőve teszi a már megvásárolt konfiguráció módosítását a vásárlástól számított 3 hónapon belül. Ha nincs megelégedve számítógépe teljesítményével és nagyobb processzort vagy videókártyát szeretne munkadíj kifizetése nélkül, a korábbi alkatrész teljes áron való beszámítása mellett kérheti a szóban forgó alkatrész cseréjét. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát cserélne egy Radeon R9 380 4GB-osra a követekzőképpen történne a csere: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csak a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell kifizetnie. Ritkábban előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva nagyobb teljesítményű alkatrész helyett kisebbett szeretne. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, és Ön visszakapja a különbözetet. A vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen meg tudjuk oldani az ilyen cseréket, bővítéseket, de akkor se csüggedjen, ha mondjuk későn gondolta végig ezt az ajánlatot, ugyanis a 3 hónapon túlmenően, egy egyéni elbírálást követően, szintén biztosítunk lehetőséget az Evolution Upgrade garancia kihasználására. Minderről bővebben az alábbi linkre kattintva lehet tájékozódni!

 

 

 

A Radium.hu-nál akár Cofidis áruhitelre is vásárolhat!

Nem kell megijedni a vételártól, nálunk kedvező feltételekkel, részletekben is kifizetheti álmai asztali számítógépét. Frissen megújult áruhitel szolgáltatásunkról a képre kattintva olvashatnak bővebben!

 

Technikai adatok - Radium AURORA GT

Alaplap MSI H110M PRO-D
Processzor Intel Core i7-7700 3,4Ghz - 7. generációs processzor
Memória Crucial 8GB 2400MHz DDR4 (opcionálisan 32GB-ig bővíthető)
Merevlemez 1TB HDD - 32MB Cache SATA3 (opcionálisan 2TB-os is választható!)
Grafikus kártya Nvidia GeForce GTX 1050Ti 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő
Ház KOLINK AVIATOR M
Ár 224 990 Ft

Teszt eredmények

 
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 81 115 104
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 27 59 49
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!