Technikai adatok - RADIUM AURORA XT AMD

Processzor AMD Ryzen 7 1700
Alaplap ASUS B350M-A
Hűtés Gyári hűtő
Memória 8GB DDR4 2400Mhz RAM
Merevlemez TOSHIBA HDD 1TB 7200rpm+120 GB KINGSTON UV400 SSD
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Tápegység Kolink 500W 80+ Bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 6 db USB 3.0, 1 db RJ-45 LAN, 6db SATA 3, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1xD-SUB, DVI-D, HDMI
Ár 334 990 Ft Ft

Ugyan a Radium Aurora XT-t korábbról már ismerjük, ám itt az ideje lerántani a leplet említett modell AMD-s megfelelőjéről is, ami mind a külsőségekben, mind pedig a prezentált tudásban elrabolta a szívünket.

Megjelenés

Csakúgy, mint a klasszikus Radium Aurora XT-nek, az AURORA XT AMD-nek is egy legalább annyira szemrevaló és mutatós, mint amennyire praktikus és strapabíró KOLINK PUNISHER ház ad otthont. A minden oldalról lekerekített, midi-torony formátumú fekete kasztni repertoárjában az USB 2.0-án és 3.0-án, az integrált kártyaolvasón, továbbá az audio ki és bemeneten felül, még 1 db 5.25" külső, illetve 2 db 3.5" + 2 db 2.5" belső bővítőhely is a rendelkezésünkre áll. A vizuális gyönyörök szerelmesei sem csalódnak majd, hiszen a RADIUM AURORA XT AMD eleve stílusos formatervét még egy átlátszó, egyik oldalra eső full plexifal is igyekszik megspékelni, amely legnagyobb erénye pedig ugye nem más, minthogy a vörös világítással megbolondított ventilátorok bizony szemtelenül dögösek. A küllem bizony csillagos ötös lett, kérem szépen.

Alaplap, processzor és memória

Mint minden esetben, úgy ezúttal is a minden szükséges alkotóelemet összefogó alaplapra referálhatunk a legtalálóbb módon a lélek metaforájával, ugyanis a belsőben megbújó komponensek és alkatrészek mindegyike innen ered, vagy éppen ide torkollik. A Radium AURORA XT AMD ASUS gyártósorán megfogant, B350M-A alaplapja teljes kompatibilitást nyújt minden beszerelt, és persze beszerelésre váró alkatrész számára, továbbá a legújabb generációs processzorokkal is, (legyen az Intel, Celeron vagy Pentium,) tökéletesen kompatibilis. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, az ASUS B350M-A maradéktalanul látja majd el feladatkörét. KOLINK PUNISHER házunkban ezúttal egy AMD Ryzen 7 1700-as szív pulzál, amely a maga nyolc mag-tizenhat szál (igen, annyi!) kombójával, 16MB cache-jével és 3,8 GHz-es órajelével, bizony csúnyán odapirít a konkurensnek. Az imént felsoroltakon felül még egy 8 GB-os, 2400Mhz-en dolgozó DDR4 RAM került jelen konfigurációnk repertoárjába, amely mindennemű bő lére eresztett magyarázatot nélkülözve is önmagáért beszél.

Videokártya+Teljesímény

A Radium AURORA XT AMD kompromisszummentes grafikus teljesítményét, bizony (minden költői túlzás nélkül,) csak és kizárólag szuperlatívuszokban tudjuk véleményezni. Ügyeletes játékfelügyelőnk ugyanis nem más, mint egy új generációs Nvidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5, ami azért már igen komoly megfejtés. A GTX 1060 teljesítménye egyébként valahol a házon belüli előd 980 körül keresendő, ennek okán pedig az is vitán felüli, hogy a Radium AURORA XT AMD-nek bizony bérelt helye van a szűkösebb elitben is. A bootidőt és tárhelyet illetően sincs okunk a panaszra, hiszen az egy terrás TOSHIBA merevlemezen felül, még egy 120 GB-os Kingston SSD is a repertoár része, míg az optimális fogyasztásért egy 500W-os KOLINK táp hivatott felelni. E masszív belső pedig minden különösebb izzadást nélkülözve elboldogul, akár a legújabb címek feltolt grafikus beállításaival is, megőrizve ezzel hosszú távú szavatosságát. - Elég csak az alant mellékelt teszteredményeket szemügyre vennünk.

 

 

Rendszer

Mi mást is húzhattunk volna a Radium AURORA XT AMD-re, ha nem a jól bevált Windows 10-est? Persze ennél a súlycsoportnál annak nyilván már nincs nagy apropója, hogy a Radium AURORA XT AMD-nek sem a játékokba, sem pedig az egyéb folyamatokba nem tört bele a bicskája. Ugyanúgy, mint a kellemetlen fagyások és szöttyögések abszolút hiánya, sem megy már csodaszámba ebben a súlycsoportban.

Kinek ajánljuk?

Ahogy a Radium PC-k többségét, úgy az Aurora XT AMD-t is a játékos felhasználóknak találták ki. Tökéletesen kompatibilis a legújabb komponensekkel, ezáltal pedig a legújabb játékcímekkel is. Szavatosságát hosszútávon is megőrzi, ám persze az idő beálltával, egy kis tuninggal bármikor aktualizálható az jelenkori trendekhez, igényekhez.

Összefoglalás

A Radium műhely AMD-s Aurora XT-je bizony minden szegmensében játékra termett. Figyelemre méltó teljesítménye maximálisan kárpótol minket a háromszázezer forintos vételáráért, ami valljuk be: egy GAMER PC-ért abszolút méltányos. Komponensei a legújabb játékos trendekhez igazodva őrzik meg szavatosságukat akár hosszútávon is, így az esetleges beruházást követően, egy jó darabig nem kell majd új alkatrészre költenünk.

SPECIÁLIS EVOLUTION UPGRADE GARANCIA

 

E garancia lehetőve teszi a már megvásárolt konfiguráció módosítását a vásárlástól számított 3 hónapon belül. Ha nincs megelégedve számítógépe teljesítményével és nagyobb processzort vagy videókártyát szeretne munkadíj kifizetése nélkül, a korábbi alkatrész teljes áron való beszámítása mellett kérheti a szóban forgó alkatrész cseréjét. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát cserélne egy Radeon R9 380 4GB-osra a követekzőképpen történne a csere: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csak a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell kifizetnie. Ritkábban előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva nagyobb teljesítményű alkatrész helyett kisebbett szeretne. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, és Ön visszakapja a különbözetet. A vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen meg tudjuk oldani az ilyen cseréket, bővítéseket, de akkor se csüggedjen ha későn gondolta végig ezt az ajánlatot, ugyanis a 3 hónapon túlmenően egyéni elbírálás után szintén biztosítunk lehetőséget az Evolution Uppgrade garancia kihasználására"

 

Technikai adatok - RADIUM AURORA XT AMD

Processzor AMD Ryzen 7 1700
Alaplap ASUS B350M-A
Hűtés Gyári hűtő
Memória 8GB DDR4 2400Mhz RAM
Merevlemez TOSHIBA HDD 1TB 7200rpm+120 GB KINGSTON UV400 SSD
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5
Optikai meghajtó -
Tápegység Kolink 500W 80+ Bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 6 db USB 3.0, 1 db RJ-45 LAN, 6db SATA 3, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1xD-SUB, DVI-D, HDMI
Ár 334 990 Ft Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Alaplap
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark

 

Játéktesztek

GTA5: 
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 53 138  87
Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 44 65  56

Fotógaléria