Technikai adatok - Radium AURORA XT-R

Alaplap MSI Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 (Coffee Lake)
Processzor Intel Core i5-8600K; 4,3 Ghz
Memória 16GB DDR4 3000 MHz SUPER FAST TUNING XPG GAMMIX D10
Merevlemez 2TB SSD gyorsaságú SEAGATE FireCuda szuper-gyors, (M.SATA SSD teljesítménnyel megegyező sebesség) merevlemez! 5× gyorsabb, mint egy átlagos 7200-as fordulatú merevlemez
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Opcionális, erre tessék!
Ház KOLINK PUNISHER
Ár 452 990 Ft

Amikor elhisszük, hogy egy Radium PC-től már minden létező varázslatot láttunk, akkor jön egy AURORA XT-R és egy újabb adaggal ráemel a tétre. Amennyiben pedig kíváncsiak vagyunk a 2018-as esztendő első olyan asztali számítógépére, amely a játékos felhasználók non plus ultra várományosa, akkor most érdemes tovább olvasni.

 

A belsőt rejtő KOLINK PUNISHER ház

Csakúgy, mint Radium Aurora XT AMD-nek és a klasszikus AURORA GT-nek, úgy bizony az AURORA XT-R-nek is egy praktikus és strapabíró, továbbá modern és közönségkedvenc KOLINK PUNISHER ház ad otthont. A minden oldalról lekerekített, midi-torony formátumú fekete kasztni repertoárjában az USB 2.0-án és 3.0-án, az integrált kártyaolvasón, továbbá az audio ki és bemeneten felül, még 1 db 5.25" külső, illetve 2 db 3.5" + 2 db 2.5" belső bővítőhely is a rendelkezésünkre áll. A vizuális gyönyörök szerelmesei sem csalódnak majd, hiszen a RADIUM AURORA XT-R eleve stílusos formatervét még egy átlátszó, egyik oldalra eső full plexifal is igyekszik megspékelni, amely legnagyobb erénye pedig ugye nem más, minthogy a vörös világítással megbolondított ventilátorok, bizony szemtelenül dögösen mutatnak használat közben. Plexi pedig nemcsak oldalt, hanem a gépház elejére is került, ahol szintén vörösen izzanak azok a ventilátorok, tökéletesen bestiális harmóniát teremtve ezzel számítógépünk egészén. A küllem bizony csillagos ötös lett, kérem szépen.

 

Az Intel Core i5-8600K Processzor és a 16GB DDR4 RAM harmóniája

KOLINK PUNISHER házunkban ezúttal egy legújabb generációs Intel Core i5-8600K-s erőmű pulzál, amely a maga figyelemre méltó 4,3 GHz-es órajelével, bizony derekasan állja a sarat konkurensek súlycsoportbeli megoldásaival szemben. Az imént felsoroltakon felül még egy 16 GB-os (igen, annyi!), nem kevesebb, mint 3000Mhz-en dolgozó SUPER FAST TUNING XPG GAMMIX D10 DDR4 került a repertoárba, amely mindennemű bő lére eresztett magyarázatot nélkülözve is önmagáért beszél. Nem is kicsit, elég tényleg azt a 3000-es értéket szemügyre vennünk ahhoz, hogy elaláljunk. Szóval a belső bizony nem az alsó osztályban játszik, kérem szépen!

 

Az MSI Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 alaplap

Mint minden esetben, úgy ezúttal is a minden szükséges alkotóelemet összefogó alaplapra referálhatunk a legtalálóbb módon a lélek metaforájával, ugyanis a belsőben megbújó komponensek és alkatrészek mindegyike innen ered, vagy éppen ide torkollik. A Radium AURORA XT-R MSI gyártósorán megfogant, Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 alaplapja, teljes kompatibilitást nyújt minden beszerelt, -és persze beszerelésre váró- alkatrész számára, továbbá a legújabb generációs processzorokkal is, (legyen az Intel, Celeron vagy Pentium,) tökéletesen kompatibilis. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, a MSI Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 maradéktalanul látja majd el feladatkörét. A Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 korszerű bemenetek tekintetében is hozza a kötelezőt, a repertoárban gyakorlatilag minden létező csatlakozót megkapunk, amik ugye manapság már nem mennek csodaszámba, sőt valljuk be: kétségkívül alapkívánalomnak számítanak. (Bővebb információért pedig katt ide!)

 

Az Nvidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 grafikuskártya és a Radium AURORA XT-R prezentálta teljesítmény

A Radium AURORA XT-R kompromisszummentes grafikus teljesítménye bizony minden költői túlzás nélkül is zsuperlatívuszokat érdemel. Ügyeletes játékfelügyelőnk ugyanis nem más, mint egy új generációs Nvidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5, ami korántsem egy belépő darab, sőt roppant módon komoly fegyvertény. A GTX 1070 teljesítménye egyébként valahol a házon belüli előd 980 körül keresendő, ennek okán pedig az is vitán felüli, hogy a Radium AURORA XT-R-nek bizony bérelt helye van a szűkösebb elitben is. A bootidőt és tárhelyet illetően sincs okunk a panaszra, hiszen a konkrétan kettő terrás, az SSD-k sebességével is vetekedő SEAGATE FireCuda HDD már nemcsak, hogy jó, hanem hibátlan! -A SEAGATE FireCuda merevlemezekről szóló részletes cikkünk, az alábbi linkre kattintva érhető el! Persze kiegészítésnek a mellékelt webshop linken bátran választhatunk még mellé egy SSD-t is, annak típusa és mérete pedig már abszolút egyéni ízlés kérdése, hiszen a 120GB-os KINGSTON-tól, az 500GB-os SAMSUNG 960 EVO-ig van lehetőségünk mazsolázgatni az opciókból. Mindezen felül pedig az optimális fogyasztás szükségességét sem bízták a véletlenre a gyártósoron, hiszen a megfelelő áramfelvételért egy 600W-os KOLINK 80+ Bronz Moduláris táp hivatott felelni. Úgy vélem bőségesen elegendő csak az alant mellékelt teszteredményeket szemügyre vennünk ahhoz, hogy a Radium AURORA XT-R maradéktalan kompetenciájáról tanubizonyságot nyerjünk. És hogy megéri-e az árát? Egy ilyen konfiguárcióba csomagolt maximalista bestia ennyi pénzért bizony ajándék, tessenek csak elhinni!

Összegzés

A Radium műhely Aurora XT-R-je bizony minden szegmensében játékra termett. Figyelemre méltó teljesítménye maximálisan kárpótol minket a háromszázezer forintos vételáráért, ami valljuk be: egy GAMER PC-ért abszolút méltányos. Komponensei a legújabb játékos trendekhez igazodva őrzik meg szavatosságukat akár hosszútávon is, így az esetleges beruházást követően, egy jó darabig nem kell majd új alkatrészre költenünk. Azt hiszem nemhogy tiszteletlenség, ahnem egyenesen sértés volna egy Nvidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 grafikus kártyájú modellt nem a játékos Olvasóink szíves figyelmébe ajánlani! A Radium AURORA XT-R a megbízható, strapabíró játékos élmény garanciája, a felsőkategória hírnöke, a tökéletes ár/érték arány iskolapéldája. Ennek okán pedig bátorkodom is nyomatékosítani: Gamerek, Játékosok és PC-szerelmesek, Radium AURORA XT-R-re fel!

 

 

A Speciális EVOLUTION UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

Az AURORA XT-R-t Radium.hu-nál, akár Cofidis áruhitelre is hazavihetjük!

Nem kell megijedni a vételártól, nálunk kedvező feltételekkel, részletekben is kifizetheti álmai asztali számítógépét. Frissen megújult áruhitel szolgáltatásunkról a képre kattintva olvashatnak bővebben!

Technikai adatok - Radium AURORA XT-R

Alaplap MSI Z370 Gaming Plus ATX Mainboard Socket 1151 (Coffee Lake)
Processzor Intel Core i5-8600K; 4,3 Ghz
Memória 16GB DDR4 3000 MHz SUPER FAST TUNING XPG GAMMIX D10
Merevlemez 2TB SSD gyorsaságú SEAGATE FireCuda szuper-gyors, (M.SATA SSD teljesítménnyel megegyező sebesség) merevlemez! 5× gyorsabb, mint egy átlagos 7200-as fordulatú merevlemez
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1070 8GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Opcionális, erre tessék!
Ház KOLINK PUNISHER
Ár 452 990 Ft

Teszt eredmények

 
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 91 125 114
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 37 69 59
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!