Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Megjelent a vadonatúj 2019-es RADIUM BATTLE GT PC-nk! A GAMER RGB megvilágítású házban már új, 9-dik generációs motor dübörög!

2019. 08. 28. 11:33

Technikai adatok - RADIUM BATTLE GT - 9. generációs

Alaplap Asus Prime H310M-K
Processzor Intel Core™ i5-9400 alapórajel: 2,9GHz - Turbó órajel: 4,1GHz Teljesítménye ~30% magasabb a 7. generációs CPU-knál, így elérei az Intel Core i7-7700-as szintjét!
Memória G-SKILL AEGIS DDR4 3000Mhz vagy Crucial Ballistix LT Gray (készlet erejéig)
Merevlemez

1TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3 + 120GB Kingston UV500 SSD (opcionálisan bővíthető)

Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1650 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB (opcionálisan választható)
Ár 189 990 Ft

A kilencedik generáció szemrebbenés nélkül törte ránk az ajtót! A RADIUM BATTLE GT a 9. generáció egyik legokosabb választása, ami naprakész teljesítményét ha gombokért ugyan nem is, mindenképpen borzasztó kedvező áron kínálja nekünk!

 

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M RGB ház

A Radium BATTLE GT nem más, mint egy micro-ATX-es és Midi Torony formátumú, fekete KOLINK AVIATOR M RGB ház szolgál otthonául, amely a kiválóan konstruált tervezetnek hála, rendkívül precíz illeszkedési felületet borítékol komponenseink, alkatrészeink számára. És természetesen a vizuális és egyéb optikai látványt preferálók sem csalódnak majd, hiszen a BATTLE GT még egy átlátszó, féloldalas full plexifallal is büszkélkedhet, hogy a használat közben szüntelen lelkesedéssel izzó ventilátorok fénye még igézőbb legyen. Plexi pedig egyébként nemcsak oldalt, hanem a gépház elejére is került, így a küllem bizony nem is zárhatna más eredménnyel, mint egy ormótlan csillagos ötössel, kérem szépen.

 

Az Intel Core™ i5-9400- processzorról bővebben

Kétségtelen, hogy már nem csak itt liheg a nyakunkban, de bőven el is jött már az a bizonyos generáció váltás, sőt lasasn érkezik a 10. generáció is, ami csaknem mindig elkerülhetetlen. Ez sajnos-nem sajnos már minden komponensen érződik, a legutóbbi slágerek talán már kevésbé tűnnek annyira combosnak, mint nem is olyan régen, a játékok gépigénye meg ahelyett, hogy megszűnne létezni, ugye egyre csak nő. Így van ez a proceszorral is, ám van egy jó hírünk: a BATTLE GT immáron kilencedik generációs (az előző hetedik generációhoz képest plusz kettő maggal, összesen tehát 6 mag-6 szál) belső forrással áll a játékosok rendelkezésére! És bár a 7. generáció best buy-nak számító i5-7500-as, kétségkívül egy figyelemreméltó darabja nem csak az i5-ös családnak, de a komplett hetedik generációinak is, a fejlődés -kiváltképpen az ekkora!- mint olyan, mindig örvendetes. Az i5-9400 kapacitása, illetve a belőle kisajtolható teljesítmény összességében mintegy 30%-al (!) magasabb a 7. generáció fanfavorit CPU-inál, így kellő hátszéllel könnyedén elérheti az abszolút közönség kedvenc Intel Core i7-7700-as szintjét is. Persze szőrözhetünk azon, hogy a i5-9400 alap órajele csupán 2,9, azonban az úgynevezett TURBO BOOST technológia ezt játszi könnyedséggel tornássza majd fel 4,1-re, úgyhogy felsóhajthatunk. Összességében pedig azt egészen bátran merjük állítani, hogy játékra talán az Intel Core i5-9400 a jelenlegi mezőny legjobbja, legalábbis a komplett summát, így az ár/érték arányt is figyelembe véve. A belsőt megtámogatni hivatott 3000-es G-SKILL AEGIS vagy Crucial Ballistix LT Gray DDR4 RAM pedig minden eddiginél durvábban ki tud majd bontakozni, úgyhogy Vincent, örülünk bizony!

 

 

A GSKILL és Crucial brutális, 3000Mhz-es Aegis memóriája

Az Aegis immáron nemcsak a homéroszi mondakörben lelhető fel, mint Zeusz viharkeltő és halandókat megfélemlítő pajzsa, hanem bizony a Radium repertoárjában is, ezzel téve még egyedibbé a GAMER asztali számítógépeink szélesre nyúló választékat. Az Aegis moduljai pedig nemcsak minőségükben, de teljesítményükben és sebsségükben is tökéletesen kompatibilisek a nyolcadik generáció elitjével, ugyanis 3000Mhz-es tempójukkal már bőven a TUNING kategóriát hivatottak erősíteni. Ugyan ez elmondható a Ballistix memóriákrók. 

 

 

Az ASUS PRIME H310M-K alaplap

A Radium BATTLE GT alaplap ügyileg egy ASUS PRIME H310M-K-val dolgozik, ami ugye már tökéletesen kompatibilis a létező összes (!) új, tehát kilencedik generációs processzorral, valamint mint minden PRIME-szériás alaplap, így a H310M-K is rendkívül strapabíró, fizikailag tartós és szavatos borítással bír. A H310M-K egyébként maximum 32GB-nyi memóriát képes befogadni, mindezt nyilván kettő sloton. Itt érdemes még megemlíteni, hogy alaplapunk az Intel Extreme XMP-jét is támogatja, értelemszerűen 2666Mhz-ig. Az ASUS PRIME H310M-K egyébként Realtek ALC887 hanchipet használ, amely már ugye prémium minőségű, japán tervezésű kondenzátorokkal operál, ám ezeket a többi kondenzátortól, illetve az ilyen-olyan gerjedéseket indikáló egyéb áramforrásoktól gondosan elszeparálták. Ha már alaplap, akkor persze elengedhetetlen kitérnünk a csatlakozókra is: Az ASUS PRIME H310M-K négy darab USB 3.1 Gen1, illetve ugyanennyi Type-A USB-vel került megtervezésre. Érdekesség még továbbá az is, hogy kapott egy úgyanevezett négy fázisos, DIGI+CPU VRAM áramforrást is, (ezt végülis nevezhetjük akár okos fogyasztásnak is amúgy!), ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy a rendszer az optimális áramellátást akár már kisebb teljesítmény leadásánál is képes abszolválni. Apró, ugyanakkor korántsem elhanyagolható tulajdonsága még továbbá az is, hogy a korábbi alaplapokkal összevetve, a H310M-K BIOS-a az utóbbi idők talán legjobb, legáttekinthetőbb külalakát kapta meg.

 

Az ÚJ NVIDIA GEFORCE GTX 1650 4GB GDDR5 grafikuskártya nyújtotta teljesítmény

Az Nvidia GeForce 1650 családjába tartozó  4GB GDDR5-ös modul, az elődhöz képest (1050Ti) 20% gyorsabb. Az igazság pedig ott leledzik, hogy egy naprakész, stabil és az egyre csak növekvő játékos elvárásoknak, kvázi minden létező szempontból megfelelő videokártyának manapság már pontosan ilyennek is illik lennie. Az meg persze már csak a grátisz az egészben, hogy teljesítményéhez és teherbírásához képest, az NVIDIA GEFORCE GTX 1650 4GB GDDR5 még mindamellett, hogy ugye mint említettem abszolút nincs túlárazva, még relatíve keveset is fogyaszt.

Teszt eredmények

FAR CRY5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 43 100

65

Mennyire GAMER?

Most őszintén: van bárki, aki az imént olvasottak alapján még megkérdőjelezné a Radium BATTLE GT játékos kvalitásait? Ugye, hogy nem. Mindenesetre az illem azt kívánja, hogy a kérdés ne maradjon megválaszolatlan, így mindenki megnyugtatására mondom: A Radium kilencedik generációs asztali PC-je gamerebb talán már nem is lehetne! Ugye mindezt a mellékelt teszteredmények is tökéletesen alátámasztják, így nincs további kérdést azt illetően, hogy e konfigurációt a felhasználók mely csoportjának, illetőleg milyen célokra ajánlanánk! Tessenek Radium BATTLE GT-t venni, ha nem akarnak lemaradni az új generációs játékokról!

Összegzés

Bár azt hiszem már minden esszenciális információt elmondtunk, azért vegyük át még egyszer gyorsan, gondolván itt azokra is, akik csupán a verdiktek summájára kívánnak időt fordítani. Először is a gép belsejében ugye nem az otthon összetákolt gépek kusza kábeldzsungele, illetve a hanyagul csavarozott komponensek veszélyes és ronda kártyavára fogad, hanem pedáns rend, ahol minden kábelnek, csatlakozónak pontosan megvan a a maga helye. Ez ugyebár egyrészt jól is néz ki, másrészt pedig a hűtési mechanizmus sincs akadályozva. A BATTLE GT esetén továbbá attól sem kell tartanunk, hogy idejüket múlt komponenseket vagy zsákutcába torkolló platformot kapunk, hiszen az ASUS PRIME H310M-K egészen kiválóan tartja egyben a komponenseket, köztük ugye az NVIDIA GEFORCE GTX 1650 4GB GDDR5 - INTEL CORE Intel Core™ i5-9400 kettősét, amik már alapvetően is önmagukért beszélnek. A legkiemelkedőbb pillére a konfigurációnak azonban minden kétséget kizáróan a vételára. Hát hol kapunk egy ilyen új generációs monstrumot, éppen csak a lélektani, kétszázezer forintos határérték alatt? Sehol, hát na ugye.

ASUS MOUSE GT200 optikai GAMER egeret ajándékba!

Hogy ne érezzük úgy, ajándék nélkül távozunk a pénztártól, most egy ASUS MOUSE GT200 GAMER egér és 2 ÉV garancia jár a Radium BATTLE GT-hez, ám talán még ennél is fontosabb, hogy a vásárlással nem kötöttük magunkat végérvényesen csupán egyetlen konfigurációhoz. A Radium Evolution Upgrade garancia lehetőséget ad arra, hogy 6 hónapon belül bármely, számunkra gyenge (vagy egészen egyedülálló és furcsa esetben éppen erős) komponenst lecseréltessünk: ilyenkor a szerelés ingyenes, csupán az eredeti és az új, választott komponens közötti deficitet kell kompenzálni. Akkor sem kell összetörni, ha kicsúszunk a három hónapból: ilyenkor egyedi megbeszélés és elbírálás alapján is cserélhetők a kívánt komponenseket. Erről bővebben egy kicsit lejjebb!

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 6 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:

Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.

 

Technikai adatok - RADIUM GHOST GT-R PLUSZ - 8. generációs

Alaplap Asus Prime H310M-K
Processzor Intel Core™ i5-9400 2,9GHz - Turbó Órajel: 4,1GHz Teljesítménye ~30% magasabb a 7. generációs CPU-knál, így elérei az Intel Core i7-7700-as szintjét!
Memória G-SKILL AEGIS DDR4 3000Mhz vagy Crucial Ballistix LT Gray 3000Mhz
Merevlemez

1TB 7200RPM TOSHIBA 32MB Cache SATA3 + 120GB Kingston UV500 SSD (opcionálisan bővíthető)

Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1650 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB (opcionálisan választható)
Ár 189 990 Ft

 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Újabb és újabb kincseket szeretnénk szíves olvasóink figyelmébe ajánlani, így a Radium BOMBER GT-R-t mint oylat, lehetetlen megkerülni. 

Bővebben...