Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Radium Black Friday GT: Belépő szintű gamer-élmény, pofátlanul jó áron!

2018. 12. 11. 14:52

Technikai adatok - RADIUM BLACK FRIDAY GT AMD - 2. generációs

Alaplap ASROCK A320M DGS
Processzor AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor - 3,5Ghz
Memória 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez 1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez - SSD opcionálisan választható
Grafikus kártya AMD RADEON RX570 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés gyári hűtés
Ház Kolink Aviator M RGB
Ár 169 990 Ft

A Radium Black Friday GT-vel egy olyan alternatívát igyekszünk kínálni vásárlóinknak, amely dacára annak, hogy nem igényli azt, hogy túlságosan mélyre kelljen nyúlnunk a zsebünkbe, mégis képes prezentálni mindazt, amit nagyvonalakban egy belépő szintű konfigurációtól manapság elvárnánk. A Black Friday GT minden forintjára rászolgált, hiszen ezen vételárért keresve se találnánk erősebb teljesítményt kínáló PC-t.

 

 

A belsőt rejtő KOLINK Aviator M RGB6 ház

A KOLINK műhelyében megfogant, AVIATOR M RGB6-ot már annyiszor felmagasztaltuk korábban, hogy nehéz bárminemű, tényleges újdonsággal előrukkolnunk az ismérveit illetően. Amit azonban elsősorban tudni érdemes, hogy maga a ház kiválóan konstruált, illetve micro-ATX-es, Midi torony formátumú kialakítással operál. Természetesen a vizuális látványt preferálók sem csalódnak majd, hiszen a II. generációs Radium Black Friday GT AMD még egy átlátszó, féloldalas full plexifalat is kapott, így a használat közben izzó ventilátorok fénye kétségkívül figyelemre méltó látványt prezentál majd. Plexi pedig egyébként nemcsak oldalra, hanem a gépház elejére is került, így a már önmagában rendkívül dizájnos gépház még esztétikusabb, pláne, ha hozzávesszük még azt is, hogy a prezentált színek egyéni szájíz szerint is variálhatók. Tekintve, hogy a tápegység legszorosabban talán a házhoz köthető, így talán itt lenne érdemes említést tennünk arról, hogy jelen konfigurációban nem kisebb, mint egy 500 W-os Kolink 80+ Bronz Moduláris táp dolgozik, így tartva optimális tartományban a Black Friday GT AMD belső hőmérsékletét, még akár extrém terhelés mellett is.

 

Az AMD Ryzen 3 2200G processzorról bővebben

A második generációs, Radium Black Friday GT AMD Ryzen 3 2200G processzora elsősorban az optimális ár/érték arány kategória élmezőnyét hivatott erősíteni, amely úgy kínál nekük optimális játékos élményt a gyakorlatban, hogy ennek ellenére mégsem akarja eszetlen módon túlárazni önmagát, sőt. Ezt amúgy 4 maggal és 3,5Ghz-es alap órajellel honorálja, ugyanakkor utóbbi szükség esetén 3,7-re is képes, ha egy kis boost-tal rásegítünk. Azt még bőven illik elmondani, hogy akár csak otthoni felhasználásra, akár pedig játékra, az AMD Ryzen 2400G mellett, nyilván a 2200G is az egyik, ha nem éppen a jelenlegi bestbuy kategória; ugyanis aligha találnánk az új Ryzen családnál jobb vételt a jelenlegi piacon. Továbbá a fogyasztásuk is éppen optimális, tudniillik a gyakorlatban, az adott megterhelés függvényében 46 és 65W között mozog, ami egészen figyelemre méltó, ha számba vesszük a kínált, illetve a meximálisan kisajtolható teljesítményt is. Az AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor tehát kiváló teljesítményt nyújt, és az egészen erős, csúcskategóriás videokártyákat is könnyedén képes meghajtani, ráadásul Zen processzor lévén, még a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhető hangosnak munka közben.

 

 

Az AMD RADEON RX570 4GB GDDR5 grafikus kártya a gyakorlatban

A VGA mint olyan, vitán felül az adott konfiguráció potenciáljának súlyponti relevanciája, így ez nyilván a Radium Black Friday GT esetén sincs másként. Tulajdonképpen ugye a grafikus modul milyensége definiálja magának a gépnek a teljesítményét, legyen szó akár egy asztali számítógépről, akár pedig egy laptopról. A Black Friday GT grafikus teljesítményéért, egészen konkrétan egy AMD RADEON RX570 4GB GDDR5 hivatott felelni, melyet valahová a középkategória legfelső szegmensébe illik besorolnunk, pontosan azért, mert FullHD felbontásban (1080p) is kvázi minden létező címmel könnyedén elboldogul, fogyasztása pedig teljesítményéhez viszonyítva relatíve alacsony. Erejét egyébként valahová a konkurencia 1060-as megoldása körül lehetne elhelyeznünk fejben, ami a gyakorlatban még a legfrissebb címek jelentős hányadával (is) aránylag könnyedén, egy leheletnyi kompromisszummal pedig már kvázi bármivel elboldogul.

 

Az ASROCK A320M DGS alaplapról bővebben

A Black Friday GT AMD komponenseit összefűző alaplapi munkájáért nem más, mint az ASROCK fémjelezte A320M DGS megoldása felel; amely a gyakorlatban bizony maximális kompatibilitást nyújt létező összes alkatrész és komponens számára. Azt hiszem azt talán mondanom sem kell, hogy az A320M DGS természetesen a világon kvázi bármivel kompatibilis, így nyilván még a legújabb generációs processzorokat is lazán fogadja és kezeli. Itt érdemes megemlíteni még továbbá azt is, hogy maga az alaplap Socket-AM4 foglalattal, és mint ahogyan azt a neve is jól sugallja, A320 chipsettel operál. Az alaplap foglalatai között mindenképpen érdemes külön kiemelnünk a két darab DDR4-es memória foglalatot, -ami egyébként ugye maximum 32GB-ig fogadja a RAM-okat, a szám szerint hat darab USB 2.0 portot, illetve a szintén ugyanennyi USB 3.1-es portot is.

 

 

Mennyire Gamer?

Azt kell mondjam, hogy a Radium Black Friday GT AMD majdnem ugyanannyira a gamer szegmenst hivatott erősíteni, mint a korábban már bemutatott Reactor GT Limited Edition. Persze míg abban ugye egy RADEON RX580 8GB dolgozik, addig a Black Friday GT "csupán" egy AMD RADEON RX570 4GB GDDR5-tel operál, azonban mint ahogyan azt fentebb már említettem, így is cirka egy 1050 és 1060 közötti teljesítményt várhatunk tőle a gyakorlatban. Az persze már bőven egyéni preferencia kérdése, hogy mindez elég lesz-e nekünk ahhoz, hogy a gaming világában komfortosan érezzük magunkat, ám alapvetően ez biztosan nem a Radium Black Friday GT AMD-n csúszik majd el.

Összegzés

Végezetül érdemes summáznunk az eddig leírtakat, hiszen számos sarkalatos pontot illik kiemelnünk a Radium Black Friday GT AMD kapcsán. Először is ott a mindösszesen 169 990 forintos vételára, ami már önmagában árulkodó azt illetően, hogy miért is kapta a konfiguráció, pont a Black Friday GT fantázia nevet. Azt hiszem ezt az összeget pedig nem is szükséges több ízben körbe járnunk, hiszen bőven kétszázezer forint alatt, aligha találni jobb vételt a Black Friday GT-nél a piacon! A belsőben dolgozó, fentebb pedig már többszörösen is körbe dicsért komponensek is önmagukért beszélnek, ahogyan az is egészen biztosan plusz egy pirospont, hogy a jutányos vételáron felül, még egy C-tech Akantha egér is ajándékba jár a Radium Black Friday GT mellé!

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában
.

Technikai adatok - RADIUM BLACK FRIDAY GT AMD - 2. generációs

Alaplap ASROCK A320M DGS
Processzor AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor - 3,5Ghz
Memória 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez 1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez - SSD opcionálisan választható.
Grafikus kártya AMD RADEON RX570 4GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés gyári hűtés
Ház Kolink Aviator M RGB
Ár 169 990 Ft

Teszt eredmények


 
Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 31 52 46
GTAV
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 41 61 49

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...