Technikai adatok - Radium BOMBER GT

Alaplap MSI H110M PRO-D
Processzor Intel Core i5-7400 3,0Ghz - 7. generációs processzor
Memória 8GB 2400MHz DDR4 RAM
Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm HDD + SSD opcionálisan válaszható itt!
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő
Ház KOLINK AVIATOR M
Ár 169 990 Ft

Gondos hozzáértéssel megépített játékos PC-ink, mindig egy legalább annyira magabiztos, mint amennyire minőségi színvonalat prezentálnak a GAMER felhasználók számára. És bizony a Radium BOMBER GT-t is éppen ezért szeretjük.

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M ház

A Radium BOMBER GT-nek egy egészen kivételesen konstruált, micro-ATX-es KOLINK AVIATOR M ház ad otthont, mely precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt, és persze beszerelésre váró alkatrészünk, komponensünk számára. A belsőben kettő darab nagy teljesítményű, ugyanakkor csendes ventilátor generálja, az optimális tartományon belülre eső hőmérséklethez szükséges légáramlatot. Mindezen felül ráadásul még szemtelenül jól is festenek, hiszen szemből is és oldalról vörös fényben izzanak a használat során. A gépház szembe eső felén túlmenően, még az egyik komplett oldala is full plexi, így a belsőben örvénylő vörös fények még hatásosabb és szemrevalóbb valóban pompázhatnak egy gamer-kuckó legbecsesebb ékeként. Az egyszerre futurisztikus és pofátlanul menő ház csatlakozóit, továbbá egyéb bementi eszközöket pedig majd a gépház tetején, illetve a BOMBER GT-nk hátulján lesz érdemes keresnünk. Általánosságukból fakadóan ezek külön említést nem biztos, hogy érdemelnének, hiszen pontosan ugyanazon bemenetekről van szó, amiket egyébként elvárhatunk. Az extra csatlakozókról bővebben az alaplapról szóló hasábban érdemes majd keresgélni.

 

Az Intel Core i5-7400 Processzor és a 2400Mhz-es memória harmóniája

KOLINK AVIATOR M házunkban ezúttal egy Intel® Core™ i5-7400-es szív pulzál, amely a maga négy magjával, 6MB cache-jével és 3,0 GHz-es órajelével, bizony minden létező (játékos) igényt igyekszik maradéktalanul lefedni. Az imént felsoroltakon felül még egy 8 GB-os, 2400Mhz-en dolgozó DDR4 RAM került jelen konfigurációnk repertoárjába, amely mindennemű bő lére eresztett magyarázatot nélkülözve is ömagáért beszél. Mint ahogyan azt az alább mellékelt eredmények is tükrözik, ha ugyan nem is hivalkodóan, ám a hetedik generációs erények nyilvánvalóak. Az Intel Core i5-7400-nál (meg úgy általában az új generációs processzoroknál is) a megemelt órajel, és az ezzel arányosan növekedő, illetve százalékosan is jól mérhető teljesítmény az, ami a hetedik generációs processzorok valódi pikantériáját adja.

 

Az MSI H110M PRO-D alaplap

Mint minden esetben, úgy ezúttal is a minden szükséges alkotóelemet összefogó alaplapra referálhatunk a legtalálóbb módon a lélek metaforájával, ugyanis a belsőben megbújó komponensek és alkatrészek mindegyike innen ered, vagy éppen ide torkollik. A Radium Bomber GT MSI gyártósorán megfogant, H110M PRO-D alaplapja teljes kompatibilitást nyújt minden beszerelt, -és persze beszerelésre váró alkatrész számára is, továbbá a legújabb generációs processzorokkal is -legyen az Intel, Celeron vagy Pentium,- tökéletesen kompatibilis. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, az MSI H110M PRO-D biztosan maradéktalanul látja majd el feladatkörét. Az MSI H110M PRO-D korszerű bemenetek tekintetében is hozza a kötelezőt, így DVI-D-t, LAN-t, USB 2.0-át és 3.1-át, SATA 3 csatlakozót, PCI-E x16 2.0 és 3.0 bemetet, valamint prémium minőségű audió csatlakozót, továbbá kettő darab, maximum 32 GB-ig bővíthető 2133Mhz-es DDR4 memória foglalatot is találunk a repertoárban.

 

Az NVIDIA GTX 1050 2GB GDDR5 grafikuskártya

A „Világ legfejlettebb GPU architektúrája” titulussal is megilletett Pascal-alapú grafikuskártya, az elődök teherbírásával, hatékonyságával és tempójával vetekszik, ugyanakkor teszi mindezt jelentősen kevesebb fogyasztással. A 1050, illetve a 1050Ti grafikus kártya család momentán a lehető legjobb ár/érték arányú darabok a piacon, már ami a középkategória tetjét illeti. Megbízhatósága és hatékonysága, ha ódákat ugyan talán nem is, néhány sort egészen biztosan kiérdemelt. Egy naprakész, stabil és az elvárásoknak kvázi minden létező szempontból megfelelő videokártyának momentán pontosan ilyennek illik lennie, mindehhez pedig még az is hozzáteszi a magáét, hogy az Nvidia GTX 1050 2GB GDDR5 bizony teljesítményéhez viszonyítva, még relatíve keveset is fogyaszt. Mind a sima 1050, mind pedig a Ti hasonszőrű kvalitásokkal bírnak, továbbá ugyanazon prémium és megbízható minőséget hivatottak prezentálni. Egy szó, mint száz: az Nvidia GTX 1040 2GB GDDR5 borzasztóan megéri, mellényúlni vele biztosan nem fogunk. És játszani ér vele? Kötelező, kérem!

Összegzés

A Radium BOMBER GT minden komponensében szórakozásra, és mindenekelőtt szórakoztatásra termett. A grafikus teljesítményben rejlő jelentős potenciál, csakúgy mint minden egyes Radium PC esetén, egyértelműen a játékos közönséget kívánja megszólítani. A Radium BOMBER GT ár/érték aránya mellett, tényleg nem mehetünk el szó nélkül. A lélektani kétszázezer forintos határon táncoló konfiguráció minden játékos igényt maradéktalanul kielégít, így ha éppen ennyi pénzt akarunk beleinvesztálni legújabb számítógépünkbe, akkor az csakis a Radium BOMBER GT legyen.

 

Rólunk írták

Mindamellett, hogy a magasabb kategóriájú Radium PC-k (értsd, a drágább árbesorolású, tehát a GeForce 1030-tól felfelé lévő darabok!) kivétel nélkül 4K READY-k, még a független tesztoldalak is elismerésüket nyilvánították ki a Radium PC-k minőségét illetően. Többek között itt említenénk meg a PROHARDVER rendkívül pozitív hangvételű tesztjét, amit ezúton köszönünk szépen nekik! "Szerintünk szépen sikerült az alaplaptálca mögötti kábelezés, minden kilógó vezetéket gondosan, kötegelővel rögzítettek. Ha mindenáron bele akarunk kötni valamibe, ezek színét kifogásolhatnánk, feketében jobban illenének az összképbe. Mindenesetre a múltkori HP Omen belső rendjét így is messze felülmúlja a Radium gépe... A szerelés minőségére nem lehet panasz. A plexi ablak mögött szinte alig látni kábelkötegeket, ráadásul ezek is feketék, szépen elvesznek a matt fekete... " A teljes cikk az alábbi linken érhető el, mi pedig ezúton köszönjük nekik az elismerő szavakat!

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

E garancia lehetőve teszi a már megvásárolt konfiguráció módosítását a vásárlástól számított 3 hónapon belül. Ha nincs megelégedve számítógépe teljesítményével és nagyobb processzort vagy videókártyát szeretne munkadíj kifizetése nélkül, a korábbi alkatrész teljes áron való beszámítása mellett kérheti a szóban forgó alkatrész cseréjét. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát cserélne egy Radeon R9 380 4GB-osra a követekzőképpen történne a csere: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csak a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell kifizetnie. Ritkábban előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva nagyobb teljesítményű alkatrész helyett kisebbett szeretne. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, és Ön visszakapja a különbözetet. A vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen meg tudjuk oldani az ilyen cseréket, bővítéseket, de akkor se csüggedjen, ha mondjuk későn gondolta végig ezt az ajánlatot, ugyanis a 3 hónapon túlmenően, egy egyéni elbírálást követően, szintén biztosítunk lehetőséget az Evolution Upgrade garancia kihasználására. Minderről bővebben az alábbi linkre kattintva lehet tájékozódni!

A KOLINK AVIATOR M fehér változatáról készült videobemutatónk alább tekinthető meg!

 

Technikai adatok - Radium BOMBER GT

Alaplap MSI H110M PRO-D
Processzor Intel Core i5-7400 3,0Ghz - 7. generációs processzor
Memória 8GB 2400MHz DDR4 RAM
Merevlemez TOSHIBA 1TB 7200rpm HDD + SSD opcionálisan választható itt!
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő
Ház KOLINK AVIATOR M
Ár 169 990 Ft

Teszt eredmények

 
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 66 124 101
Witcher 3: Wild Hunt
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 37 54 46
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!