Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Radium DREAM XTHE: A Radium műhely legbrutálisabb konfigurációja előállt!

2019. 01. 28. 16:40

Technikai adatok - RADIUM DREAM XTHE + Asus GX1000 Eagle Eye egér (a készlet erejéig)

Alaplap ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING
Processzor Intel Core i9-9900K - 9.generáció
Memória 32GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4
Merevlemez 3TB TOSHIBA HDD + 250GB Samsung 970 EVO PCIe 4x NVMe
Grafikus kártya Nvidia Geforce RTX 2080 8G GDDR6 Gaming
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés NZXT Kraken X52
Ház NZXT S340 - Fehér
Ár 844 990 Ft

A Radium DREAM XTHE műhelyünk valóban legbrutálisabb konfigurációja, ezen kérem nincs is mit szépíteni. Bivalyerős, előre mutató és definitív. Persze vételárát tekintve borsosnak nyilván borsos, de a DREAM XTHE bizony már közel sem a középkategória vagy ha úgy tetszik a casula hírnöke, hanem annál valami sokkal, de sokkal több.

 

 

A belsőt rejtő NZXT S340 ház

Az NZXT s340-et azt hiszem már senkinek sem kell külön bemutatni, hiszen a korábban már tesztpadra vágott és abszolút jogosan felmagasztalt REACTOR XT is egy pontosan, illetve a szín differencia miatt inkább egy majdnem pontosan ugyanilyen házzal operált. A Radium DREAM XTHE-nek egy fehér NZXT s340 ház ad otthont, mely precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt, és persze beszerelésre váró alkatrészünk, komponensünk számára. A belsőben kettő darab nagy teljesítményű, ugyanakkor meglepően csendes ventilátor generálja, az optimális tartományon belülre eső hőmérséklethez szükséges légáramlatot. Az egyszerre stílusos és futurisztikus, több ponton is vörösen izzó borítás előlapja egyébként kedvünkre nyitogatható, így biztosítva számunkra hozzáférést az optikai meghajtóhoz, vagy speciális esetben a szín és fényszabályzásért felelős külső panelhez. Az NZXT s340 egy minden tekintetben hibátlan ház, amely nemcsak letisztult és komoly, ugyanakkor stílusosan egyszerű küllemi sajátosságaival, de minőségi anyaghasználatával is kitüntetett figyelmet érdemel. Strapabíró, masszív és időtálló. Persze nem egy kis darab, ugyanakkor egy akkora behemóthoz, mint ami a belsőben lapul, bizony egy nem kevésbé masszív borítás, illetve egy legalább annyira minőségi hűtés is dukál. Utóbbit tekintve pedig keresve se találnánk passzentosabb és méltóbb darabot, az NXT X52 hűtőnél, ami minden létező fronton csúcsra járatja a hűtési mechanizmust, mint olyat.

 

Az Intel Core i9-9900K Processzor és a G.Skill Aegis memória harmóniája

A Core i9-9900k bizony az Intel 9. generációs megoldásainak legfelsőbb tagja, amely nem meglepő módon már természetesen HyperTrading-gel operál a gyakorlatban. Mindennemű túlzás nélkül, az Intel Core i9-9900k a jelenlegi gaming-piac legcombosabb, legerősebb processzora jelenleg, már csak azért is, hiszen 8 maggal, 16 szálon, illetve a turbó frekvenciának köszönhetően, az alap 3,6Ghz-es sebesség helyett, akár 5Ghz-el is képes működni a gyakorlatban. Mindehhez jön még hozzá a G.Skill fémjelezte Aegis 3000Mhz-es DDR4 memóriájának kraftja is, ami a CPU-val kéz-a-kézben járatja csúcsra a Radium DREAM XTHE teljesítményét a gyakorlatban.

 

A brutális ASUS STRIX Geforce RTX 2080 8G GDDR5 Gaming grafikuskártya a gyakorlatban

A gaming performanszért ezúttal bizony nem más, mint egy Nvidia Geforce RTX 2080 8G GDDR6 Gaming felel, melynek gaming-esszenciája egészen konkrétan az úgynevezett RAY Tracingben rejlik, -ez pedig a legújabb játékok esetén már koránt sem kis fegyvertény. Mindez kvázi nem jelent mást, minthogy a sugárkövetés élethű megvilágítást, fényvisszaverődést, árnyékokat és tükröződéseket borítékol, így járatva csúcsra a vizuális élmény egészét. De mielőtt még tovább mennénk, érdemes lenne néhány mondatban tisztába raknunk, hogy pontosan mi is az a RAY Tracing, vagyis a sugárkövetés. A ray-tracing technológia nem más, mint egy nem kicsit erőforrás-igényes, ugyanakkor legalább ennyire combos eljárás, mely a fény útját hivatott a számításoknak megfelelően lemodellezni. Ennek eredményeképpen tudunk tükröződéseket, visszaverődéseket és árnyékokat élethű formában abszolválni a gyakorlatban. És bár ezidáig mindezen technológia csak a filmek, a lakberendezés, illetve építészet esetén volt mindennaposan elérhető és használható, manapság, a hardverek rohamtempójú fejlődésével már lehetőségünk nyílik a gaming szegmensben is a javunkra fordítani a benne rejlő potenciált. És minden bizonnyal ebben látta meg a lehetőséget a Microsoft is a DXR-rel, illetve az Nvidia is az RTX-el, amelyek egy egészen új irányt nyithatnak majd a gaming kultúra technikai fejlődésének kiaknázását illetően. És, hogy mindez mit jelet a gyakorlatban? Azt hiszem elég csak a mellékelt teszt eredményeket szemügyre vennünk, hogy realizájuk magunkban, hogy az RTX 2080 8GB GDDR6, ezzel egyidejűleg pedig a Radium DREAM XTHE a jelenlegi Radium kínálat egyik legdurvább konfigurációja! (Hát vessünk már egy pillantást erre a 3DMARK végeredményre, könyörgöm! Több, mint durva.)

 

Az ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplapról bővebben

Amennyiben valamilyen oknál fogva fontos számunra az, hogy egy alaplap nem csak hatékony legyen, de még jól is nézzen ki, akkor a Z390-E GAMING nekünk szól. Az ASUS ezen megoldása, talán a legjobban kinéző alaplap a jelenlegi piacon, ami már az úgynevezett AI overclocking nevezetű fejlesztéssel dolgozik, ezzel hangolva össze a CPU és a VGA frekvenciáját úgy, hogy nekünk már hozzá sem kell majd nyúlnunk. Az LGA1151 foglalatú ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING bizony teljesítményét tekintve is már a jövő hírnöke, legalábbis abban a tekintetben, hogy már maradéktalan módon kompatibilis a 9./8. generációs Intel® Core ™ processzorokkal. Természetesen mint az ebben a kategóriában vagy súlycsoportban lenni szokott, úgy a Z390-E GAMING már Aura Sync RGB-vel dolgozik; amely a vele kompatibilis PC eszközökkel szinkronizálja össze a LED-világítást. Mindezen felül van itt átfogó hűtés is, ami kettős fedélzeti M.2 hűtőbordával, vízszivattyúfejjel, ventilátor-kiterjesztésű fejléccel, illetve MOS ventilátor tartóval operál. Az úgynevezett 5-utas optimalizálás, az automatikus rendszerszintű hangolásért hivatott felelni, amely az AI túlhúzási és hűtési profiljait szabja szabja a rig számára a gyakorlatban. A STRIX Z390-E GAMING egyébiránt Dual M.2 és USB 3.1 Gen 2 A és C, Intel Gigabit Ethernet, Intel 2x2 802.11ac wifi csatlakozóval, Bluetooth 5.0, MU-MIMO, LANGuard és GameFirst támogatással is operál. Az audioért pedig nem más, mint a SupremeFX S12220A csapatának, Sonic Studio III megoldása hivatott felelni. Végezetül pedig van itt előszerelt I / O pajzs, illetve ASUS SafeSlot is.

 

 

Mennyire Gamer?

A RADIUM DREAM XTHE a Radium kínálatának legje. A legdurvább, legbrutálisabb, legcombosabb és persze legdrágább konfiguráció, ami műhelyünkben valaha is megfogant. Ezzel pedig azt hiszem mindent, de tényleg mindent összefoglaltunk azt illetően, hogy a DREAM XTHE milyen kategóriában is száll ringbe. Persze ez nyilván már bőven az a kategória, ami nem kizárólag gamingre, hanem kvázi a létező összes versenyszámban is tükörsimán és hibátlanul képes teljesíteni. Legyen szó modellezésről és tervezésről, játékról, vagy bármiről a világon. Tényleg bármiről.

Összegzés

Összegezvén az elhangzottakat, -illetve inkább olvasottakat, kijelenthető, hogy a Radium DREAM XTHE a maga 844 990-es vételárának minden egyes forintjára rászolgált. Persze ne szépítsük, ez az összeg többszöri olvasatra is annyira durvának tűnik, hogy a vérnyomásesés és pulzus emelkedés együttes hatásából fakadó eszméletvesztés, maximálisan megbocsájtható reakció. Ugyanakkor a kezdeti sokkon túljutván bizony kétségtelen, hogy a DREAM XTHE egészét alkotó, A-listás komponensek kincset érnek. A Radium műhely legdurvább szörnye, egyszerűen minden létező szegmensében hibátlan. Pont.

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában
.

Technikai adatok - RADIUM DREAM XTHE + Asus GX1000 Eagle Eye egér (a készlet erejéig)

Alaplap ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING
Processzor Intel Core i9-9900K - 9.generáció
Memória 32GB G.Skill Aegis 3000Mhz DDR4
Merevlemez 3TB TOSHIBA HDD + 250GB Samsung 970 EVO PCIe 4x NVMe
Grafikus kártya Nvidia Geforce RTX 2080 8G GDDR6 Gaming
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés NZXT Kraken X52
Ház NZXT S340 - Fehér
Ár 844 990 Ft

Teszt eredmények


 
GTA5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 68 95 87
AC: Odyssey
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 48 89 67
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...