Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

RADIUM FALCON GT AMD: Íme a Radium 2. generációs FALCONJA, ami pontosan annyira jó, mint amilyennek hangzik!

2018. 06. 11. 13:27

Technikai adatok - RADIUM FALCON GT AMD 2. generációs

Alaplap GIGABYTE GA-AB350M-D3V - ULTRA DURABLE a tartosság jegyében és NVMe PCIe m.2 SSD kezelése; A tesztalanyban: ASUS B350M PRIME
Processzor AMD Ryzen 2400G 2. generációs ZEN processzor: 4 mag, 8 szál 3.9Ghz TURBÓ
Wraith Stealth Hűtő
Memória 8GB 3000MHz DDR4 2x4GB DUAL CHANNEL konfigurációban (+20% teljesítménynövekedés)
Merevlemez

1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez + SSD opcionálisan válaszható itt!

Grafikus kártya AMD Radeon™ RX Vega 11 Graphics Grafikai magok száma: 11, grafikus chipfrekvencia: 1250Mhz
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár 139 990 Ft  (vagy  119 990Ft-ért az egy árnyalattal gyengébb, RYZEN-es PLAYER GT konfigurációnk ide kattintva tekinthető meg)

Íme a Radium repertoárjának egyik új üdvöskéje, amely nemcsak remek ár/érték viszonyával, de megbízható és stabil minőségéval is könnyedén közönségkedvenccé avanzsálhat majd a közeljövőben. A FALCON GT AMD nem kínál irreálisan sokat, ismeri a határait és tudja hol a helye, mégis annyira konfortosan mozog a saját határain belül, hogy a középkategóriás gamer konfigurációk szerelmesei most új múzsát avathatnak!

 

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház

A Radium FALCON GT AMD-nek nem más, mint egy micro-ATX-es és Midi Torony formátumú, fekete KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház szolgál otthonául, amely a kiválóan konstruált tervezetnek hála, rendkívül precíz illeszkedési felületet borítékol komponenseink, alkatrészeink számára. És természetesen a vizuális és egyéb optikai látványt preferálók sem csalódnak majd, hiszen a FALCON GT AMD még egy átlátszó, féloldalas full plexifallal is büszkélkedhet, hogy a használat közben szüntelen lelkesedéssel izzó ventilátorok fénye még igézőbb legyen. Plexi pedig egyébként nemcsak oldalt, hanem a gépház elejére is került, így a már önmagában rendkívül dizájnos gépház még esztétikusabb, pláne, ha hozzávesszük még azt is, hogy a az egyedi RGB megvilágítással felszerelt ventilátorok színei egyéni szájíz szerint választhatók, így letehetjük a voksunkat egy, de akár három-négy különböző színű megvilágítás mellett is. Mindez utána pedig már abszolút általunk variálható, hogy ha úgy tetszik színváltóssá, ha pedig úgy tetszik, egy színűvé tesszük a gépünket használat közben. Mindennek okán a küllem bizony nem is zárhatna más eredménnyel, mint egy ormótlan csillagos ötössel, kérem szépen.

Tekintve, hogy a tápegység legszorosabban talán a házhoz köthető, így pontosan illik arról is néhány szóban említést tennünk. Tehát a Radium FALCON GT KOLINK Aviator RGB 6 házában, egy Kolink 400W 80+ Bronz Moduláris táp felel az optimális energiafelvételért. A gyártósoron nem kevesebb, mint 100.000 óra minimális munkaidőt saccoltak a 40 fok körüli hőmérsékleten dolgozó, 86x150x150 mm-es méretű egységnek, amire a személyes tapasztalataink alapján, még soha nem érkezett panasz. A kábelköteg egyébként összesen 12 csatlakozási lehetőséget biztosít nekünk, ugyanis elérhető egy 20+4-Pin ATX12V/EPS12V, egy 4+4-Pin ATX12V/EPS12V, két 6+2-Pin-PCIe, négy SATA, három 4-Pin-Molex illetve egy FDD csatlakozó. A táp egyébiránt különböző védelmekkel is ellátásra került, ezek elsősorban az OVP (túlfeszültség), a túláram, vagy a rövidzárlat ellen hivatottak felelni. Standby állapotban egyébként kevesebb mint 0.5 W dolgozik a belsőben, ennek okán pedig még a villanyszámlánk miatt fáj majd a fejünk. Végezetül pedig a Kolink megkapta azt a bizonyos „80 Plus”-os minősítést is, ami tulajdonképpen annyit jelent, hogy 2004-ben létrehoztak egy jelölést azoknak a tápoknak, amelyek a hálózatról kapott áram legalább 80%-át képesek felhasználni működés során.

 

 

Az AMD Ryzen 2400G 2. generációs ZEN processzorról bővebben

Az AMD, kifejezetten az optimális ár/érték arány kategóriájában erősítő játékos processzora, a Ryzen 2400G nem véletlenül kapta meg a HTPC, vagyis a Home Theatre Personal Computer jelzőt. Ez persze magyarul meglehetősen idétlenül hangzik, a maga "házimozis személyi számítógép" nyersfordításával, de a lényeg így kellőképpen kifejező. Ugyebár a Ryzen 2400G kendőzetlenül a gamereket, valamint a kisebb renderelési feladatokat preferálókat célozza meg, azonban esze ágában sincs elszállt, a földtől indokolatlanul elrugaszkodott árazással operálni, sőt. Ezt amúgy 4 maggal, 8 szálon és 3,6Ghz-es órajellel honorálja, ugyanakkor utóbbi szükség esetén 3,9-ig is képes feltornászni magát. Azt még bőven illik elmondani, hogy akár csak otthoni felhasználásra, akár pedig játékra is az AMD Ryzen 2400G a jelenlegi bestbuy kategória, ugyanis keresve se találnánk jobb vételt a jelenlegi piacon.

 

 

Az ASUS PRIME B350M alaplapról bővebben

A Radium FALCON GT AMD, elsősorban a belépő szintű, de a tuningot preferáló B350M PRIME alaplapja, teljes kompatibilitást nyújt minden már beszerelt, meg persze beszerelésre váró alkatrészünk számára, továbbá a legújabb generációs processzorokkal, típustól és márkától függetlenül is tökéletesen kompatibilis. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, az ASUS B350M-PRIME maradéktalanul látja majd el feladatkörét. Az alaplap egyébként, csaúgy mint az Inteles PRIME H310M, az úgynevezett 5X Protection III extrát is megkapta, amelynek szlogenje, a "Több hardveres védőelem a teljeskörű biztonságért", azt hiszem önmagáért beszél. A PRIME B350M természetesen az M.2 PCIE SSD-ket is natívan kezeli, ahogyan a 3200 Mhz-es memóriákba sem törik bele a bicskája. A küllemet és a dizájnt érintően érdemes kiemelnünk, hogy mind a PCIe bővítőhely, mind pedig az audioutak megkapták a maguk led fényeit, így a dizájnra már biztosan nem lesz majd panasz. Tekintve, hogy maga a konfiguráció, ezúttal ugye dedikált grafikus modul nélkül operál, így a VGA DVI-D portra, valamint a HDMI-re hárul a feladat, hogy képet biztosítsanak a monitornak. Ha már a kitértünk a képre, illik az audióról is szót ejtenünk, ami ezúttal kapott egy ányékolást, továbbá egy felsőkategóriás, japán technológiával készült kondenzátort is, ezzel téve lehetővé azt, hogy az energiafelvétel még a kisebb áramforrás esetén is intelligens és gazdaságos formában történjen.

 

 

Az AMD Radeon Vega 11 grafikuskártya nyújtotta teljesítmény

A második generációs, Radium FALCON GT AMD egy integrált, AMD Radeon VEGA 11 grafikus vezérlővel operál, amely ha egy Dual Chanelben lévő, és minimum 3000 mhz-es memóriákat párosítunk, akkor bizony kevesebb komprumisszummal is rendkívül fluid módon futnak a legújabb címek, ternészetesen akár FullHD-ben is. Az integrált vezérlő órajele egyébként 1250mhz-en dolgozik, ez pedig a játékok szempontjából több mint elég. Az AMD műhelyében megfogant Radeon Vega 11, a gyakorlatban a legtöbb dologra kvázi elegendő, habár tény-és-való, hogy elsősorban a casual játékosok személyes preferenciáinak valószínűleg jobban megfelel majd, mint a hardcore gamerek igényeinek. A régebbi IP-k esetén a fluid játékélmény teljesen természetes, azonban megfelelő beállítások, illetve kisebb-nagyobb kompromisszumok mellett, a vadonat új címek sem jelentenek majd különösebb kihívást a FALCON GT-nek, illetve a grafikus modul szavatossága is bőven kitart majd. Amennyiben a Radeon Vega 11 teljesítményét mindenféleképpen be akarnánk határolni, úgy talán valahol a GTX 1030 és a GTX 1050 között lenne célszerű keresgélnünk a mibenlétét. Ez pedig kétségkívül kellőképpen meggyőző, sőt definitív is a grafikus modulunk rendeltetését és kompetenciájának határait illetően.

De pontosan mi is az a Vulkan API?

A Vulkan API kettő funkciót kínál, amelyből az egyik egy biztonságtechnikai opció, egyfajta védett tartalom támogatása, amely lehetővé teszi, hogy egy kódolt multimédiás tartalom, csakis kizárólagos és érvényes engedélyek mellett váljon lejátszhatóvá. És bár persze ez is rendkívül hasznos, számunkra elsődlegesen nem is feltétlenül emiatt érdekes. A Vulkan legújabb frissítése ugyanis mostantól ténylegesen lehetővé teszi majd, hogy egyazon időben, több GPU-s rendszer is kihasználásra kerüljön. Ez nagyjából úgy néz majd ki, mint a DirectX 12, tehát a gyakorlatban az AMD CrossFire, illetve az NVIDIA SLI megoldásához hasonlítható. Mindez pedig, magát a Vulkant támogató játékok esetén nyilván combosabb teljesítményt, nagyobb számítási kapacitást, ezáltal több pedig fps-t és szebb grafikát borítékol. És bár még valóban nem minden fejlesztő kooperál a Vulkan megoldásával, idővel valószínűleg már más csapatok is meglátják majd benne a lehetőséget, így válik majd a Vulkan támogatottsága is a világ legtermészetesebb dolgainak egyikévé. A Vulkan megoldását támogató játékok komplett listáját, az alábbi linken tudjuk átnyálazni, ahol egyebek között a DOOM-ot vagy a Wolfenstein II: The New Colossust is megtalálhatjuk.

Mennyire GAMER?

Az bizony kétségtelen, hogy a Radium FALCON GT AMD a gamer kategóriát hivatott erősíteni, a kérdés talán már csak az, hogy vajon mennyire is van meg benne a potenciál ahhoz, hogy kategóriáján, meg úgy általában a játékos mezőnyben faktor lehessen. Nos, úgy vélem nem árulok el nagy titkot, ha kerek-perec kimondom: nagyon is. A FALCON GT a maga felszereltségével a középkategória tetejére lőhető be, ami pedig már bőven elegendő kvázi bármihez a közeljövőre nézve, de persze visszamenőleg is.

Összegzés

A Radium FALCON GT AMD egy egészen páratlan, friss és meggyőző konfiguráció, ami egészen biztosan még hosszútávon sem hasal majd el az igények előtt. Ár/érték arányban majdhogynem verhetetlen, hiszen nemhogy a kétszázezer forintos lélektani határt súrolja alulról, esze ágában sincs még a százötven ezres vételárat sem elérni! Ehhez képest azonban olyan figyelemreméltó, stabil és megbízható teljesítményt kínál, ami mellett lehetetlen szó nélkül elmennünk.

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:

Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.

 

Technikai adatok - RADIUM FALCON GT AMD 2. generációs

Alaplap GIGABYTE GA-AB350M-D3V - ULTRA DURABLE a tartosság jegyében és NVMe PCIe m.2 SSD kezelése; A tesztalanyban: ASUS B350M PRIME
Processzor AMD Ryzen 2400G 2. generációs ZEN processzor: 4 mag, 8 szál 3.9Ghz TURBÓ
Wraith Stealth Hűtő
Memória 8GB 3000MHz DDR4 2x4GB DUAL CHANNEL konfigurációban (+20% teljesítménynövekedés)
Merevlemez

1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez + SSD opcionálisan válaszható itt!

Grafikus kártya AMD Radeon™ RX Vega 11 Graphics Grafikai magok száma: 11, grafikus chipfrekvencia: 1250Mhz
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár 139 990 Ft  (vagy  119 990Ft-ért az egy árnyalattal gyengébb, RYZEN-es PLAYER GT konfigurációnk ide kattintva tekinthető meg)

Teszt eredmények

 
 
 

Játék Tesztek

FAR CRY5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Medium 21 36 29
 

 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Újabb és újabb kincseket szeretnénk szíves olvasóink figyelmébe ajánlani, így a Radium BOMBER GT-R-t mint oylat, lehetetlen megkerülni. 

Bővebben...