Óriási sajtó, illetve rajongói hype előzte meg, a main-széria számozása szerinti tizedik (!) Assassin's Creed-et, az Originst. Az év végi hajrában debütáló Ubisoft nagyágyú pedig nem kisebb feladattal kényszerült szembenézni, minthogy egyszerre nőjön fel a korábban bőven szebb napokat is megélt széria úttörő kíválóságaihoz, ugyanakkor végre valahára némi friss vért is pumpáljon, az időközben már csúnyán megfáradt sorozat játékmechanikájába.

Sztori és játékmenet

A Ubisoft fejőstehene, ha másban netalán nem is, az aktuális tematika, illetve a mind vizualitásában, mind pedig a hangulatában korhű ábrázolásmódban kiemelkedőt alkotott. Ugyanis emlékezzünk csak vissza: vissza-visszajártunk a templomosok korába orgyilkolni, szeltük a végtelen hullámokat tengerjáró kalózkapitányként, fekete sorstársaink felszabadításának nemes ügyében, megjártuk az itáliai renanszánsz kort, de harcoltunk az igazunkért ugye francia védeken, brit gyarmatokon és kínai földön is. És bár persze mégis csak fiktív, ha úgy tetszik egyfajta alternatív történelmi események garmadájába csöppentünk csupán, a tökéletesen lemodellezett korrajznak köszönhetően, egyszer-egyszer talán még mi magunk is elhittük, hogy voltaképpen egy középiskolás történelem könyvünk elevenedett meg a szemünk előtt. Kétségtelen bizony, hogy bőven tudunk szemezgetni a sorozat ilyen-olyan érdemei között, azért sajnos-nem sajnos e csúcsra járatott formula, ha a történetvezetést nem is feltétlenül érintve, de a játékmenet tekintetében mára már borzasztóan megfáradt. Az Originsnek osztályrészül pedig nem kisebb feladatot szánt az Ubisoft, minthogy az AC-t mint olyat, az új epizód újra felemelje a AAA elijébe. Ehhez persze elkerülhetetlen volt az eddigi formula ráncfelvarrása, sőt itt-ott akár a totális ledózerolása és vadonatúj alapokra történő áthelyezése is. A végeredmény pedig azt hiszem önmagáért beszél, az Originsnek ugyanis nem csak sikerült felnőnie egykoron tündöklő nagyságához, de voltaképpen szintet is lépett, mellyel akár újra is definiálta a sorozat esszenciáját. Sztori orientált játék lévén, inkább nem is pedzegetném mélyrehatóan a történetet, nem szívesen fosztanék meg senkit sem a felfedezés és a plot-csavarok okozta örömtől, fordulat függvényében pedig ugye bánattól. A játékmenet azonban mint említettem, alaposan ki lett pofozva, sokkal egyértelműbb az irányítás, a küldetés és fejlődésrendszer, valamint a komplett harcrendszer is. Utóbbit érdemes egyébként a leginkább kiemelni, ugyanis bár a korábbi formula valóban jól szuperált a gyakorlatban azok számára, akik a sorozat egésze alatt azon szocializálódtak, az új belépőknek egyrészt kissé nyögvenyelős és frusztráló volt, másrészt pedig talán idejétmúlt is. A megújult mechanika azonban rendkívül pörgős és izgalmas, illetve nem utolsó sorban sokkal egyértelműbb lett. Összességében tehát bátran elmondható, hogy az Assassin's Creed: Origins játékmechanikailag bár nem találta fel újra a kereket, a sorozat mércéjét figyelembe véve azonban talán mégis.

Látvány és performansz

A széria legjava bizony hemzsegett mind a frusztráló és fájdalmasan irritáló bugoktól, mind pedig a fizika esetenkénti látványos hiányától. Ez bizony így van, nincs is értelme az ellenkezőjét bizonygatnunk, elég csak a Youtube keresőben utánajárnunk a vicces AC videóknak, úgyis találunk majd dögivel falakon érthetetlenül áteső Eziokat, deréktól lefelé a földbe szorult Altairokat, vagy akár (szó szerint) egyszer csak elrepülő Edwardokat is. A Bayek kalandjait, meg úgy az egész mitológia eredetét bemutatni kívánó Origins bár technikailag nyilván nem tökéletes és simára polírozott, azért érezhetően már gondosabb munka. A látvány egészen mesés, kétségkívül a sorozat legszebb darabja még úgy is, hogy a Black Flag is gyönyörű, egészen pompázatos vidékeken kalauzolt végig bennünket. Bugok meg persze akadnak, de ezúttal közel sem olyannyira frusztrálóak, mint a korábbi darabok esetében. Az egyiptomi környezet varázslatos, a hangulat egyszerűen príma, ehhez pedig ugye a káprázastos, már-már magasztos soundtrack is bőségesen hozzáteszi a magáét. Tényleg kérem, minden egyes képkocka, minden egyes hang, -legyen az zenei vagy csupán környezeti, tovább adagolja nekünk azt a fajta egyiptomi feelinget, amit nemhogy játéktól, talán filmtől sem láttunk eddig ezidáig. Technikailag mi magunk persze csak a PC-s verzióról tudunk nyilatkozni, de kétségtelen, hogy az Assassin's Creed Origins prímábban nem is futhatott volna. Mi speciel egy Radium GHOST GT-R Tuning Editon-ön vetettük bele magunkat az egyiptomi élménybe, ami még a legmagasabb beállításoknál is, nemhogy meg-meg röccent volna, egy hangja sem volt. A vizuális performansz pedig tényleg egészen fenséges volt, egy amolyan optikai orgia. Finomkodnunk szerencsére nem kellett a grafikai beállításokkal, az MSI Geforce GTX 1060 3GB GDDR5 Aero ITX OC bizony korántsem egy szégyellős darab, sőt. Ám erről effektív adatokkal, egy leheletnyivel bővebben, néhány hasábbal lejjebb olvashatunk majd.

Konklúzió

Összességében bátran kijelenthető, hogy az Assassin's Creed: Origins bőven túlmutat az elődökön, azonban teszi mindezt úgy, hogy azok minden báját magában hordozza. Persze ne legyenek illúzióink, a játék nyilván közel sem tökéletes, hiszen a széria immáron több, mint tíz éve képtelen elszakadni a repetitív és unalomig nyüstölt melléküldetések tömegétől, illetve a kisebb-nagyobb bugoktól, technikai bakiktól. Persze mindezektől eltekintve, a végeredmény még így is roppant módon szórakoztató és szerethető, sőt az Origins kétségkívül a sorozat egyik, ha nem a legjobban sikerült darabja. A hangulatteremtés párját ritkítja, audiovizuálisan már-már hibátlan, a történetvezetés kellőképpen képes beszippantani az embert, Bayek pedig egy rendkívül szerethető főhös, akivel könnyedén tudunk majd azonosulni vagy együttérezni.

Technikai adatok - Radium GHOST GT-R Tuning Edition

Alaplap MSI B250M GAMING PRO
Processzor Intel Core i5-7500 3,4Ghz
Memória Crucial 8GB 2400MHz DDR4
Merevlemez Toshiba 1000GB SATA 7200RPM + SAMSUNG 960 EVO 250GB PCIE m.2 SSD
Grafikus kártya MSI Geforce GTX 1060 3GB GDDR5 Aero ITX OC
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár Egyedi konfiguráció, ajánlatkérés cégünk e-mail címén vagy telefonszámán
A Radium GHOST GT-R Tuning Edition egyedi konfiguráció, de bátran ajánljuk a Ghost GT-R Pluszt vagy a Spirit XT-t alternatívaként.

A Radium Ghost GT-R Tuning Edition gyakorlatilag a műhelyünkben megfogant Ghost GT és a Spirit XT egyfajta sajátos szerelem gyermeke. A Ghost GT-R Tuning Edition tulajdonképpen e két, már eleve tápos konfiguráció legnívósabb tulajdonságából lett egybe gyúrva, szteroidokkal rogyásig teletömve, hogy a végeredmény még brutálisabbá, ha úgy tetszik elemibbé váljon. A Ghost GT-R Tuning Edition pikantériája azonban elsősorban ott keresendő, hogy speciálisan egy a kedves ügyfelünk, sajátos és egyéni szájíz szerinti igényei alapján került megtervezésre.

 

A belsőt rejtő KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház

A Radium Ghost GT-R Tuning Editionnek egy micro-ATX-es és Midi Torony formátumú, hófehér KOLINK AVIATOR M RGB 6 ház ad otthont, mely kiválóan konstruált kialakításának köszönhetően, módfelett precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt -és persze beszerelésre váró- alkatrészünk, komponensünk számára. A vizuális gyönyörök szerelmesei sem csalódnak majd, hiszen a Ghost GT-R Tuning Editionnek eleve stílusos formatervét, még egy átlátszó, egyik oldalra eső full plexifal is igyekszik megspékelni, amely legnagyobb erénye pedig ugye nem más, minthogy a tengerkék világítással megbolondított ventilátorok, bizony szemtelenül dögösen mutatnak használat közben. Plexi pedig egyébként nemcsak oldalt, hanem a gépház elejére is került, ahol a ventilátorok szintén kéken fényárban úsznak. A küllem bizony csillagos ötös lett, kérem szépen.

 

Az Intel Core i5-7500 3400 Mhz-es Processzor és a 2400Mhz-es CRUCIAL 8GB memória harmóniája

A Radium Ghost GT-R Tuning Edition-nek otthont adó, KOLINK AVIATOR M RGB 6 házunkban ezúttal egy Intel® Core™ i5-7500 szív dobog, amit azt hiszem a szakavatottabb szemeknek már nem igényel mélyrehatóbb bemutatást. Ugyanakkor a laikusabb fogyasztók számára elárulhatjuk: az i5-7500 az új generációs egyik legjobb darabja! Ezzel a négy magos, 3,4 Ghz-es, valamint 6Mb gyorsítótáras felállással egyébként már sokszor találkoztunk az előző generációnál is, és bizony mindig garanciát jelentett. A processzor 65W-os fogyasztása egyébként valahova a középskálára sorolható, a prezentált összteljesítmény viszont már kapásból az új generáció erényeit hivatott megidézni. A supportért felelni hivatott Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 memóriamodulról pedig ugye már réges-régen tudjuk, hogy bizony hibátlan.

 

Az MSI B250M GAMING PRO alaplap

A Radium Ghost GT-R Tuning Edition alaplapi munkájáért egy akár az Intel, akár a Pentium, akár pedig a Celeron előző, vagy mostani generációjának megoldásaival is tökéletesen kompatibilis MSI B250M GAMING PRO a felelős. A Military Class 5 GUARD-PRO minősítéssel vizsgázott, prémium komponensekből megépített MSI B250M GAMING PRO 2400 Mhz-es natív támogatásának köszönhetően, maximálisan képes kihasználni a hetedik generációs Intel processzorok memória sávszélességét, ellentétben ugye az előző generációs H110-es alaplapokkal. Nevezett alaplap egyébként mindemellett még tökéletesen VR READY is, így a virtuális élmények szerelmesei is megtalálják vele a számításaikat, ráadásul a korábbi generációk megfejtéseihez képest, az MSI B250M GAMING PRO bizony mindennemű késleltetés nélkül képes prezentálni a prezentálni valót. Az egyéb grátiszok között pedig az olyan lehetőségek érdemelnek kitüntetett figyelmet, mint a sebességért felelős TURBO M.2 (NVMe, PCI-Express) fogadási készség, a speciális, prémium minőségű AUDIO BOOST gamer hangkártya, az elsősorban játékokra optimalizált Intel LAN Protect, valamint a LED fények összeszinkronizálását, illetve teljes testreszabását kézben tartó Mystic Light Sync, amely segítségével a teljes világítást úgy variálhatjuk, ahogyan csak akarjuk. Az MSI B250M GAMING PRO korszerű bemenetek tekintetében is hozza a kötelezőt, így DVI-t, HDMI-t, LAN-t, USB 2.0-át és 3.0-át, valamint prémium minőségű audió csatlakozót is találunk a repertoárban.

 

Az MSI GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 AERO ITX OC grafikuskártya nyújtotta teljesítmény

MSI alaplaphoz, nyilván MSI grafikuskártya dukál, kérem szépen! És mint ahogyan azt a Radium Ghost GT-R Tuning Edition fantázianeve is jól sejteti, a konfiguráció alapvetően egy szteroidokkal rogyásig teletömött GHOST GT, persze nyakon öntve némi SPIRIT XT-s jellemvonással. Ügyeletes játékfelügyelőnk ezúttal nem más, mint egy új generációs MSI Geforce GTX 1060 3GB GDDR5 AERO ITX OC, ami ugye már igen komoly megfejtés, ehhez kétség sem férhet. Ahogyan természetesen ahhoz sem, hogy egy stabil, illetve az igények széles skáláját kielégíteni képes videokártyának, pontosan ilyennek is illik lennie. És persze az sem egy feltétlenül elhanyagolható tényező, hogy az MSI GTX 1060 3GB bizony teljesítményéhez viszonyítva, még relatíve talán keveset is fogyaszt, ami szintén nem elhanyagolható. A GeForce 1060 3GB GDDR5 tehát összességében bőven több egy belépőnél, sőt egészen hibátlanul elégíti kell akár a casual, akár pedig a hardcore-gaming közösség igényeit is.

Mennyire GAMER?

Kérem szépen, egy MSI GeForce GTX 1060 3GB mennyire is lehet gamer? Röviden: Pokolian. Bővebben pedig már csak a mellékelt eredmények ismeretében ez abszolút egyértelmű, hiszen azért egy 1060-al már bőven tudunk gazdálkodni. Persze nyilván már nem generációjának csúcsa, -már csak abból fakadóan is, hogy ugye már a 1070 és a 1080 az új direktíva ki tudja mióta,- ám a 1060 pontosan azt a szegmensét hivatott kiszolgálni a gamer-közösségnek, akik megfizethető áron kívánnak lépést tartani az aktuális korral és az aktuális trendekkel. Ennek okán pedig mi sem lehet természetesebb annál, minthogy az MSI GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 már nem is lehetne gamerebb!

 

Összegzés

A Radium GHOST GT-R már önmagában is egy izgalmas konfiguráció, a Tuning Edtion meg mint olyan, pedig aztán még bőségesen rá is lapátol minderre egy szép nagy adag lapáttal. Mert vegyünk is át gyorsan: MSI GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 AERO ITX OC grafikuskártya, Crucial 8GB 2400Mhz DDR4 RAM, MSI B250M GAMING PRO alaplap, COUGAR VTX 600W 80+ Bronz táp, TOSHIBA 1TB 7200RPM-es HDD és SAMSUNG 960 EVO 250GB PCIE M.2 SSD kombó és IntelCore i5-7500 processzor. Ugye, hogy ugye. A GHOST GT-R Tuning Edition konstruktív brutalitása pedig vitathatatlan, tessenek csak elhinni!!

MSI DS B1 Gamer egeret ajándékba!

Most pedig minden egyes Radium GHOST GT-R Tuning Edtion konfiguráció mellé, egy MSI DS B1 GAMER egérrel kedveskedünk vásárlóink számára.

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

Technikai adatok - Radium GHOST GT-R Tuning Edition

Alaplap MSI B250M GAMING PRO
Processzor Intel Core i5-7500 3,4Ghz
Memória Crucial 8GB 2400MHz DDR4
Merevlemez Toshiba 1000GB SATA 7200RPM + SAMSUNG 960 EVO 250GB PCIE m.2 SSD
Grafikus kártya MSI Geforce GTX 1060 3GB GDDR5 Aero ITX OC
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Gyári Hűtő, EXTRA VILÁGÍTÁSSAL
Ház KOLINK AVIATOR M RGB
Ár Egyedi konfiguráció, ajánlatkérés cégünk e-mail címén vagy telefonszámán
A Radium GHOST GT-R Tuning Edition egyedi konfiguráció, de bátran ajánljuk a Ghost GT-R Pluszt vagy a Spirit XT-t alternatívaként.

Teszt eredmények

 
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

ASSASSIN'S CREED: ORIGINS
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 32 71 47
GTAV
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 62 113 84
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!