A nyári forróságot hűsítő őszi eső nem csak az időjárásban, hanem a Radium PC-s kínálatába is hozott némi frissességet. Összeszedtük legújabb PC-inket, bemutatjuk legújabb kategóriánkat, illetve esik pár szó, az aktuális kedvencekről is.

RENDER SZÉRIA

A szemfüleseknek már feltűnhetett egy nem is olyan kis váltás a RadiumPC menüpontjában. Az Intel-AMD-ITX kategóriákat felváltotta a GT-széria, az XT-széria, illetve a Render-széria. A zöld háttérfényű kategóriába kerültek legújabb, kimondottan tervezői és modellezői célra szánt gépeink. Elég csak az AutoCad-re, vagy más modellező programokra gondolnunk, amelyek gépigénye komoly problémát tud okozni a legtöbb helyen. Ahhoz, hogy ezek a programok, vagy éppen a film- és videószerkesztők szépen, sallangmentesen fussanak, szükség lesz az Nvidia Quadro kártyákkal ellátott, SSD-val és minimum egy terra HHD-vel (jobb esetben kettővel) ellátott Render PC-inkre. Itt 8 giga memória a belépő szint, ami legerősebb gépünknél (a HeavenXT (ár)uralma itt dőlt meg), az Ultima Rendernél egészen 32 gigáig mehet fel. A processzorokat természetesen az Intel biztosítja, amiket az Ultima kivételéve, minden alkalommal egy ASUS Z97-P alapra fogjuk tenni és Cooler Master B600-assal hajtjuk meg. A brutális erő és a minőség garantált, a gépek pedig Radum+ extra jótállással kerülnek a boldog tulajok asztala mellé.

Thunder XT és Hero XT


Debütánsaink közül kiemelendő két gép, a Thunder és a Hero, XT-szériás gépek. Mitől is olyan különlegesek ezek a gépek? Nos, párosunk esszenciáját a hatodik generációs, IntelCore i7-es processzorok adják meg, hiszen a 6700K az egyik legerősebb a szériájában. A létező összes Intel szabadalom és technológia, mint a Hyper Threading, a TurboBoost 2.0, vagy a Virtualization Technology szerepelnek a 4 fizikai maggal dolgozó, alapvetően 4GHz-s teljesítménnyel dolgozó processzort. XT-szériának megfelelően, ezúttal is Zalman Z11-es házunkat ajánljuk, de a BitFenix Aegisében sem mutatnak majd rosszul a dolgok. Az energiát a KeepOut 750-es adja a Gigabyte Z170XP-SLI alaplappal operáló rendszernek és a HyperX által dedikált memóriáknak. Viharos XT-nk egy, míg hősünk két terra HDD-vel operál, illetve szintén különbséget jelent köztük hűtésük (előbbiben CoolerMaster Hyper, míg utóbbiban Alpenföhn Matterhorn dolgozik), illetve a videokártya is (8 gigás AMD Radeon R9 390 a Thunderben, 4 gigás AMD Radeon Fury a Heroban). Az XT széria garantálja a kiváló játékos élményt és a családi fotóról ez a páros sem lóg ki.

Shadow GT és Bomber GT

A GT-szériára jellemző megbízhatóság (főleg az Inteles kiadásoknál) nem vész el Shadow és Bomber esetében. A legutóbbi időszakot nézve, két legnépszerűbb gépünket Gigabyte B85-D2V alapokra helyeztük, majd egy terrányi HDD-vel pakoltuk meg. A gép minőségi megjelenését az Evolveo K4-es, az általa futtatott programokét pedig a 300-as szériájú Radeon a Shadowban, illetve az Nvidia GeForce GTX 750Ti a Bomber 2.0-ban biztosítja. Utóbbi 4 giga, míg előbbi 8 giga RAM-al érkezik a felhasználó asztala mellé. A Bomber GT gyári hűtővel és LC Power 500 wattos tápegységgel lett ellátva, ami kellő energiát biztosít az IntelCore i3-4160-as processzor vezérletével működő gép munkájához. Társa, az árnyakból előlépő ShadowGT (aminek XT változatát nemrég bemutattuk) egy CoolerMaster 600-assal van meghajtva, hűtését pedig szintén egy gyári hűtő fogja megoldani. Párosunk megbízható munkát végez minden háztartásban és a legtöbb gamer igényeket is kiszolgálja. Az ULTRA beállítási szint talán inkább az XT szériáké, de a Shadow és a Bomber is még évekig jó szolgálatot tesz majd a gamer világban.