A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Radium REACTOR GT Limited Edition AMD II. generációs: Gamer élmény, megfizethető áron

2018. 10. 02. 11:35

Technikai adatok - Radium REACTOR XT Limited Edition

Alaplap GIGABYTE B350M-D3V ULTRA DURABLE - A hardver szintű védelem biztosítja a komponens élettartamát és megbízhatóságát - NVMe M.2 PCie SSD kezelése
Processzor AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor 3,5Ghz
Memória 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez 1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez
Grafikus kártya AMD RADEON RX580 8GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés gyári hűtő
Ház Kolink Aviator M RGB
Ár 199 990 Ft

Amennyiben a közelmúltban bemutatott Reactor XT teljesítménye bár kedvünkre való volt, mégis inkább egy hasonló kategóriájú, ám AMD-s modellt preferáltunk volna, akkor bizony jó hírünk van: Az AMD-vel operáló Radium Reactor GT Limited Edtion. végre megérkezett a Radium kínálatába.

 

 

A belsőt rejtő Kolink Aviator M RGB ház

A KOLINK műhelyében megfogant, AVIATOR M RGB6-ot már annyiszor felmagasztaltuk korábban, hogy nehéz bárminemű, tényleges újdonsággal előrukkolnunk az ismérveit illetően. Amit azonban elsősorban tudni érdemes, hogy maga a ház kiválóan konstruált, illetve micro-ATX-es, Midi torony formátumú kialakítással operál. Természetesen a vizuális látványt preferálók sem csalódnak majd, hiszen a REACTOR GT LIMITED EDITION még egy átlátszó, féloldalas full plexifalat is kapott, így a használat közben izzó ventilátorok fénye kétségkívül figyelemre méltó látványt prezentál majd. Plexi pedig egyébként nemcsak oldalra, hanem a gépház elejére is került, így a már önmagában rendkívül dizájnos gépház még esztétikusabb, pláne, ha hozzávesszük még azt is, hogy a prezentált színek egyéni szájíz szerint is variálhatók. Tekintve, hogy a tápegység legszorosabban talán a házhoz köthető, így talán itt lenne érdemes említést tennünk arról, hogy jelen konfigurációban nem kisebb, mint egy 500 W-os Kolink 80+ Bronz Moduláris táp dolgozik, így tartva optimális tartományban a REACTOR GT LIMITED EDITION belső hőmérsékletét, még akár extrém terhelés mellett is.

 

Az AMD Ryzen™ 3 2200G 2. Generációs Zen Processzor - 8GB 3000MHz DDR4 memória harmóniája

A Ryzen 3 2200G processzora elsősorban az optimális ár/érték arány kategória élmezőnyét hivatott erősíteni, amely úgy kínál nekük optimális játékos élményt a gyakorlatban, hogy ennek ellenére mégsem akarja eszetlen módon túlárazni önmagát, sőt. Ezt amúgy 4 maggal és 3,5Ghz-es alap órajellel honorálja, ugyanakkor utóbbi szükség esetén 3,7-re is képes, ha egy kis boost-tal rásegítünk. Azt még bőven illik elmondani, hogy akár csak otthoni felhasználásra, akár pedig játékra, az AMD Ryzen 2400G mellett, nyilván a 2200G is az egyik, ha nem éppen a jelenlegi bestbuy kategória; ugyanis aligha találnánk az új Ryzen családnál jobb vételt a jelenlegi piacon. Továbbá a fogyasztásuk is éppen optimális, tudniillik a gyakorlatban, az adott megterhelés függvényében 46 és 65W között mozog, ami egészen figyelemre méltó, ha számba vesszük a kínált, illetve a meximálisan kisajtolható teljesítményt is. Az AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor tehát kiváló teljesítményt nyújt, és az egészen erős, csúcskategóriás videokártyákat is könnyedén képes meghajtani, ráadásul Zen processzor lévén, még a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhető hangosnak munka közben.

 

Az AMD RADEON RX580 8GB GDDR5 grafikuskártya a gyakorlatban

Tudvalevő, hogy bár a különböző komponensek, modulok alkotják azt a nagy egészet, amit végeredményben gamer PC-nek nevezünk, mind közül nyilván a grafikus kártya az, ami a legnagyobb odafigyelést igényli, hogy aztán ő maga váljon a lehető legfontosabb tényezővé az egész konfigurációban. Az AMD RADEON RX580 8GB GDDR5-öt valahová a középkategória legfelső szegmensébe illik besorolnunk, pontosan azért, mert FullHD felbontásban (1080p) is kvázi minden létező címmel könnyedén elboldogul, fogyasztása pedig teljesítményéhez viszonyítva aránylag csekély. Ügyeletes játékfelügyelőnk ugye már egészen komoly megfejtés, hiszen erejét valahová a konkurencia, 1060-as megoldása mellé lehetne pozícionálni, ami még a legfrissebb címek jelentős hányadával aránylag könnyedén, egy leheletnyi kompromisszummal pedig már kvázi mindennel elboldogul a gyakorlatban.

 

Az GIGABYTE B350M-D3V alaplapról bővebben

A Radium REACTOR GT LIMITED EDITION B350M PRIME alaplapja a gyakorlatban bizony maximális kompatibilitást nyújt minden létező alkatrész és komponens számára, továbbá természetesen még a legújabb generációs processzorokat is fogadja, -nyilván típustól és márkától függetlenül is. Legyen szó akár bővíteni kívánt memóriamodulokról, akár pedig a legkorszerűbb grafikuskártyákról, az ASUS B350M-PRIME maradéktalanul látja majd el feladatkörét. Az alaplap egyébként, csakúgy mint az Inteles PRIME H310M, az úgynevezett 5X Protection III extrát is megkapta, amelynek szlogenje, a "Több hardveres védőelem a teljeskörű biztonságért", azt hiszem önmagáért beszél. A PRIME B350M természetesen az M.2 PCIE SSD-ket is natívan kezeli, ahogyan a 3200 Mhz-es memóriákba sem törik bele a bicskája. A küllemet és a dizájnt érintően érdemes kiemelnünk, hogy mind a PCIe bővítőhely, mind pedig az audioutak megkapták a maguk led fényeit, így a dizájnra már biztosan nem lesz majd panasz. Tekintve, hogy maga a konfiguráció, ezúttal ugye dedikált grafikus modul nélkül operál, így a VGA DVI-D portra, valamint a HDMI-re hárul a feladat, hogy képet biztosítsanak a monitornak. Ha már a kitértünk a képre, illik az audióról is szót ejtenünk, ami ezúttal kapott egy ányékolást, továbbá egy felsőkategóriás, japán technológiával készült kondenzátort is, ezzel téve lehetővé azt, hogy az energiafelvétel még a kisebb áramforrás esetén is intelligens és gazdaságos formában történjen.

 

 

Mennyire Gamer?

Mint minden Radium teszt esetén, úgy ezúttal is a cikk végére maradt a nagy kérdés, az aktuális konfiguráció valódi esszenciáját és rendeltetését firtató talány, hogy vajon a REACTOR GT Limited Edition mennyire is gamer? Ahogy az fentebb már említésre került, a belsőben dolgozó RADEON RX580 8GB GDDR5-ös grafikus modul valahol a konkurencia GeForce 1060-as megoldásának teljesítményéhez pozicionálható, így a válasz már adja is magát. A REACTOR GT, ha ugyan nyilván nem is annyira, mint mondjuk a legizmosabb darabok, de minden kétséget kizáróan játékos felhasználásra termett, ami sok esetben kompromisszumok nélkül, elenyésző esetben pedig egy kis lemondással vagy ha úgy tetszik, rugalmassággal kvázi minden címmel elboldogul, ami így nagy hirtelen eszünkbe juthat.

Összegzés

Tesztünk zárásaként pedig, mint ahogyan azt már megszokhattuk, következzen is a nagy summa azt illetően, hogy mennyire is lett ütős a Radium műhelyének legfrissebb siker várományosa. A Radium REACTOR GT Limited Edition, csakúgy mint az Intel-Nvidia kombós testvér, egy rendkívül jó ár/érték arányú konfiguráció, ami minden olyan erényt magáénak tudhat, amik okán bele-bele lehet szeretni egy-egy asztali gépbe. Az ereje, a tudása és a szavatosság mind-mind figyelemre méltó, ahogyan az ár/érték arányát is csak és kizárólag dicsérni tudjuk. A maga kétszázezer forint alá pozicionált vételárával pedig könnyedén törhet borsot a konkurencia drágábban kínált, ugyanakkor nagyságrendileg hasonló teljesítményt borítékoló konfigurációinak is. 199 990 forintos vételárért, a fentebb már bőségesen taglalt teljesítmény, azt hiszem nemhogy figyelemre méltó, de egyenesen a "must have" kategória.

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

A KOLINK AVIATOR M RGB gépházról készült rövid bemutató videónkat pedig itt lehet megtekinteni

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában
.

Technikai adatok - Radium REACTOR XT Limited Edition

Alaplap GIGABYTE B350M-D3V ULTRA DURABLE - A hardver szintű védelem biztosítja a komponens élettartamát és megbízhatóságát - NVMe M.2 PCie SSD kezelése
Processzor AMD Ryzen 2200G 2. Generációs Zen Processzor 3,5Ghz
Memória 8GB 3000MHz DDR4
Merevlemez 1TB 7200RPM TOSHIBA prémium merevlemez
Grafikus kártya AMD RADEON RX580 8GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés gyári hűtő
Ház Kolink Aviator M RGB
Ár 199 990 Ft

Teszt eredmények


 
FARCRY 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 42 93 74
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...