A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Radium REACTOR XT: Kevés brutálisabb cucc jut eszünkbe, mint a legújabb Radium gamer PC teljesítménye!

2018. 08. 28. 13:52

Technikai adatok - RADIUM REACTOR XT LIMITED EDITION

Alaplap Asus Strix B360G-Gaming
Processzor Intel Core i7 8700
Memória 2*8GB Kingmax 3000Mhz Zeus RGB
Merevlemez Toshiba 3TB P300 + Samsung EVO 970 Nvme Pcie 500GB
Grafikus kártya Gigabyte Geforce GTX 1070 8GB OC ITX
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenfhön Ben Nevis 9cm hűtő + Raijintek Iris vagy Auras légkavarók
Ház NZXT S340 - FEKETE
Ár 489 990 Ft

Kétségtelen, hogy a Radium műhelye sosem nyugszik,így újra-és-újra előrukkolunk valami bestiával, amitn egyszerűen muszáj rászabadítanunk a világra. A REACTOR XT mindennek pedig a tökéletes manifesztációja, ugyanis belegyúrtunk mindent, ami könnyedén maga alá darálja majd a mezőny legjavát.

 

 

A belsőt rejtő NZXT S340 ház

A Radium REACTOR XT-nek egy nem kicsit dögös, fekete NZXT s340 ház ad otthont, mely precíz illeszkedési felületet biztosít minden beszerelt, és persze beszerelésre váró alkatrészünk, komponensünk számára. A belsőben kettő darab nagy teljesítményű, ugyanakkor meglepően csendes ventilátor generálja, az optimális tartományon belülre eső hőmérséklethez szükséges légáramlatot. Az egyszerre stílusos és futurisztikus, több ponton is vörösen izzó borítás előlapja egyébként kedvünkre nyitogatható, így biztosítva számunkra hozzáférést az optikai meghajtóhoz, vagy speciális esetben a szín és fényszabályzásért felelős külső panelhez. Az NZXT s340 egy minden tekintetben hibátlan ház, amely nemcsak letisztult és komoly, ugyanakkor stílusosan egyszerű küllemi sajátosságaival, de minőségi anyaghasználatával is kitüntetett figyelmet érdemel. Strapabíró, masszív és időtálló. Persze nem egy kis darab, azonban egy pillanatra sem tűnik ormótlannak, sőt.

 

Az Intel Core i7 8700 és 2*8GB Kingmax 3000Mhz Zeus RGB memória harmóniája

Annyi azt hiszem már teljes magabiztossággal borítékolható, hogy a CPU-val biztosan nem lesz majd gondunk a közeljövőben, tudniillik a nyolcadik generáció Intel processzorok nagy újdonsága, hogy a magok számát immáron ténylegesen feljebb húzták, így a Core i7-es darabok már hat darab fizikai maggal operálnak, amelyet természetesen a Hyper-Threading technológia (HTT) is megtámogat, hogy logikailag egyszerre akár 12 programszállal is megbirkózzanak a gyakorlatban. Mindez pedig nem csak határozott, de innovatív előrelépés is a párhuzampsítás felé, ugyanis alapórajelen 3,2 Ghz-en, TURBO frekvencián pedig 4,6 Ghz-en dolgoznak majd a magok, ráadásul az LLC (Last Level Cache) mérete 8-ról 12MB-ra nőtt, a memóriavezérlő pedig már a 2666-os DDR4 modulokat is képes kezelni. És bár a Ryzen 7 közel hibátlanul abszolválja a szerkesztési, tömörítési és modellezési feladatkörök legjavát, kétségtelen, hogy az Intel még mindig orrhosszal vezet a CPU-ra szenzitív címek terén, így ugye az sem véletlen, hogy az Intel a valaha készült legerősebb gamer processzorként hirdette meg a nyolcadik generációs Core i7-8700k-t. A Kingmax memóriájáról érdemes még tudni továbbá azt is, hogy megkapta a maga RGB világítását, ami közel sem izléstelen vagy giccses, sőt kifejezetten mutatós és elegáns. Mindezen felül az említett RAM CL16-os időzítéssel, illetve 1,35V-osfeszültséggel dolgozik a gyakorlatban. Érdekesség még továbbá az is, hogy a Kingmax márka egyébiránt a Kingston leányvállalta, ez pedig azt hiszem mindent elmond a minőségéről.

 

A GIGABYTE Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 OC ITX grafikuskártya a gyakorlatban

A Radium REACTOR XT kompromisszumoktól tökéletesen mentes grafikus teljesítménye, bizony minden költői túlzás nélkül is kiérdemelte a szuperlatívuszokat. Ügyeletes játékfelügyelőnk ezúttal egy GIGABYTE Geforce GTX 1070 8GB GDDR5 OC ITX, ami korántsem egy belépő darab, sőt bizony nem kis fegyvertény. A GIGABYTE műhelyében megfogant 1070-es GeForce, a gyakorlatban kvázi mindenre, vagyis a legtöbb dologra biztosan elegendő lesz majd, így az bizony vitán felüli, hogy teljesítménye elsősorban nem a casual gamerek személyes preferenciáinak, sokkal inkább a hardcore játékosokénak kedvez majd. A régebbi IP-k esetén a fluid, kimaxolt játékélmény teljesen természetes, ez ugye nem is nagy varázslat, azonban mindennemű kompromisszumtól függetlenül, a legújabb címeket is könnyedén megeszi majd reggelire. Úgy vélem bőségesen elegendő csak az alant mellékelt teszteredményeket szemügyre vennünk ahhoz, hogy a Radium REACTOR XT maradéktalan kompetenciájáról tanubizonyságot nyerjünk. És hogy megéri-e az árát? Egy ilyen konfiguárcióba csomagolt maximalista bestia ennyi pénzért bizony ajándék, tessenek csak elhinni, vagy győzödjön meg erről mindenki maga, mert úgyis kizárt, hogy a 1070-be bárki is csalódjon!

 

Az ASUS Strix B360G-Gaming alaplapról bővebben

A Radium REACTOR XT kvázi minden létező komponenshez teljes kompatibilitást nyújtó ASUS Strix B360G-Gaming, már eleve játékokhoz optimalizált, illetve I/O védőlemezzel jó előre felszerelt alaplapja maradéktalanul látja majd a feladatkörét. Természetesen a LED kivezetés ezúttal sem hiányozhat, hiszen mint azt tudjuk, az bizony már nem is gamer, ami nem foszforeszkál, ezt pedig jelen esetben az Aura Sync RGB hivatott majd csúcsra járatni. De persze a csatlakozókat tekintve sincs hiány, hiszen van itt M.2, ebből ráadásul rögtön két darab, SATA 6 GBPS, USB 3.1, DDR4 foglalat, illetve DVI és HDMI csatlakozási felület is. Az LGLGA1151-es foglalat nyilván a létező összes 8. generációs Intel® Core™ processzort képes fogadni, az automatizált rendszerszintű, 4 tűs PWM/DC ventilátor gyakorlati előnye, hogy egyfajta saját hűtési profilt kapott, a SupremeFX S1220A és a Sonic Studio III (ugye a Sonic Studio-t már sokat dicsértük több ízben korábban is!), kettőse pedig pazar térhangzást eredményez nekünk, pláne akkor, ha nem vagyunk restek egy igazán combos hangfalat is rácsatlakoztatni. Persze egy alaplapnál ez alapvetően egy sokadlagos tényező, de érdemes tudni, hogy a küllem új, futurisztikus szövegelemei, a 3D nyomtatással készíthető alkatrészek (pl. ventilátorrács, kábelrendező), valamint az Aura megvilágítás extravagáns és szemrevaló megjelenést kölcsönöz, az egyébként anyaghasználatra is minőségi alaplapnak. Érdemes tudni még továbbá azt is, hogy a B360-G Gaming a legfrissebb Intel Ethernet (I219-V) vezérlővel dolgozik, ami egyszerre képes a CPU terhelését csökkenteni, ám mégis magas TCP- és UDP-átvitelt kínálni a gyakorlatban, így nyújtva sokkal nagyobb feldolgozási teljesítményt a gaminghez.

 

 

Mennyire Gamer?

Nagyon. a Radium REACTOR XT nagyon, de nagyon gamer, sőt, most így hirtelen nem is tudom, hogyan is lehetne ez a konfiguráció még ennél is gamerebb, vagy létezik-e egyáltalán gamerebb cucc a REACTOR-nál. A Radium REACTOR XT a GAMER PC tökéletes definíciója, a konfiguráció, aminek ott lenne a helye minden egyes gamer bunkerben a világon. Intel Core i7 8700 GPU, GIGABYTE GeForce GTX 1070 8GB OC ITX GPU és egy ASUS Strix B360G-GAMING alaplap. Mindehhez még hozzájön egy Samsung EVO 970 Nvme Pcie 500GB-os SSD, egy Toshiba 3TB P300-as HDD, egy 2x8GB-os Kingmax 3000Mhz-es ZEUS RBG memória, illetve egy Seasonic Focus+ 650W 80+-os Gold moduláris tépegység is. Summa-summarum persze mindenki döntse el maga, de azt hiszem a REACTOR már nem is lehetne gamerebb annál, mint amilyen.

Összegzés

A Radium REACTOR XT-ben bizony megvan minden, ami a gaminghez kell: izomerő, tempó és szavatosság. Legyen szó akár a casual, akár pedig a hardcore műfajról, a REACTOR XT minden tekintetben képes a játékos igények maradéktalan lefedésére. A REACTOR XT több, nagyobb és jobb, mint a többi, minden létező tekintetben az elit között illik emlegetni. A GTX 1070 nem egy finomkodó darab, az i7-8700k pedig már az új generáció hirnöke, úgyhogy ebből a kombóból nagy baj már nem lehet.

 

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában
.

Technikai adatok - RADIUM REACTOR XT LIMITED EDITION

Alaplap Asus Strix B360G-Gaming
Processzor Intel Core i7 8700
Memória 2*8GB Kingmax 3000Mhz Zeus RGB
Merevlemez Toshiba 3TB P300 + Samsung EVO 970 Nvme Pcie 500GB
Grafikus kártya Gigabyte Geforce GTX 1070 8GB OC ITX
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés Alpenfhön Ben Nevis 9cm hűtő + Raijintek Iris vagy Auras légkavarók
Ház NZXT S340 - FEKETE
Ár 489 990 Ft

Teszt eredmények


 
FARCRY 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High/Ultra 67/53 107/98 92/80
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...