Tájékoztató nyitvatartásunkról

A kosár jelenleg üres

Részösszeg: 0,00 Ft

Radium STORM XT: A Radium vadonatúj gamer PC-je nem teketóriázik, viharként temet maga alá minden mást

2018. 07. 04. 13:25

Technikai adatok - RADIUM STORM XT OC EDITION

Alaplap ASUS TUF Z370 Plus Gaming
Processzor Intel Core i5-8600K 3,6Ghz, - Turbó frekvencia: 4,3Ghz
Memória 2x8GB Kingston HyperX Predator vagy G-SKILL AEGIS DDR4 3000MHz - Dual Channel
Merevlemez 1TB Seagate FireCudaSSHD + 250GB SAMSUNG 960 EVO PCIe 4x Nvme
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés DeepCool Maelstrom 240T vízhűtő blokk; kék-ledes megvílágítással
Ház KOLINK Observatory RGB
Ár 449 990 Ft

Hölgyek, Urak! Műhelyünkben ezúttal olyan zavarbaejtően brutális, már-már emberfeletti konfigurációt sikerült összerittyentenünk, hogy mi magunk is beleizzadtunk a székünkbe a teszteléskor. Minden gamernek ilyet, de most azonnal!

 

 

A belsőt rejtő KOLINK Observatory RGB ház

A Radium STORM XT már egyébként is rendkívüli módon figyelemreméltó valóját nem más, mint az egész konfigurációt összefogó, KOLINK OBSERVATORY RGB ház pompája járatja a csúcsra. Merthát ne legyenek illúzióink, jelen esetben valóban ez történik, ugyanis az Observatory valósággal vonzza a tekintetet, sőt, gyakorlatilag közel-s-távol majdnem minden más totálisan eltörpül mellette. Ez egyébként szó szerint is értendő, mert a ház a méretezését és a súlyát tekintve sem viccel. Elég csak azt megjegyeznem halkan, hogy maga a gépház 6,8 kilót nyom (!!!), amit azért tényleg illik komolyan venni. Az Observatory egyik oldala, valamint az eleje teljes egészében áttetsző, azonban ellentétben például a KOLINK Aviator RGB6-al, itt nem műanyagből és plexiből, hanem edzett üvegből és akrilból készültek az átlátszó oldalak. Itt érdemes még megjegyezni, hogy bizony nem véletlenül került rá ennyi üveg, ugyanis a belsőben dolgozó és szivárvány színben pompázó RGB világításokat, nyilván vétek volna nem megmutatni az egész világnak. Mert bizony így van, ha akarjuk a ventilátorokat akár több színbe is fel tudjuk öltöztetni, akár egyidejűleg is. Ennek még könnyedebb abszolválására még egy távirányító is a rendelkezésünkre áll, amit kézbe véve, kedvünk szerint variálhatjuk meg a STORM XT RGB világításának színhasználatát, ennek a sebességét, illetve fényerejét is.

 

 

A GSKILL brutális, 3000Mhz-es Aegis memóriája

Az Aegis immáron nemcsak a homéroszi mondakörben lelhető fel, mint Zeusz viharkeltő és halandókat megfélemlítő pajzsa, hanem bizony a Radium repertoárjában is, ezzel téve még egyedibbé a GAMER asztali számítógépeink szélesre nyúló választékat. Az Aegis moduljai pedig nemcsak minőségükben, de teljesítményükben és sebsségükben is tökéletesen kompatibilisek a nyolcadik generáció elitjével, ugyanis 3000Mhz-es tempójukkal már bőven a TUNING kategóriát hivatottak erősíteni.

 

 


Az Intel Core i5-8600K-s PROCESSZOR a gyakorlatban

A STORM XT kompromisszumoktól tartózkodó kraftjáért, ezúttal bizony nem akármi, hanem egy legújabb generációs Intel Core i5-8600K-s erőmű hivatott felelni. Ennek okán a CPU-val nyilván nem lesz majd gondunk a közeljövőben, tudniillik a hat maggal dolgozó, Intel Core i5-8600K teljesítménye már bőven túlhalad a 7.generációs i7 7700K-n, ugyanis alapórajelen is már 3,6Ghz-en üzemelnek a magok. OC EDITON Gamer gépről lévén szó, ezt az órajelet azonban akár még 4,3Ghz-re is feltornászhatjuk, könnyedén meghajtva ezzel még a csúcskategóriás modulokat is. A Dual Channel-el dolgozó, 2x8GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz memóra kapacitás egyébként kétségkívül az ideális variáció a játékos szegmensben, amit a Radium műhelye még egy passzív hűtésű, világító modullal is megfejelt.

 

Az ASUS TUF Z370 Plus Gaming alaplapról bővebben

A komponenseiket összefogó ASUS TUF Z370 Plus Gaming alaplap már kifejezetten a 8. generációs, Intel® Core ™ K szériában futó processzorokhoz készült, ezzel facsarva ki a a lehetséges maximálisat az adott modulokból. A TUF Gaming alaplapokról egyébiránt érdemes tudni, hogy a tervezési, gyártási, illetve tesztelési szakaszok során, direkt módon voltak kitéve olyan izzasztó körülményeknek, melyekbe a többi alaplapnak bele-bele tört a bicskája, így téve őket a gyakorlatban is még strapabíróbbá. Ennek okán pedig már a burkolat, illetve a használt alkatrészek is masszív anyaghasználattal készültek. Itt érdemes kitérnünk ugye a szavatosságra is, ami egy alaplap esetén többnyire a bővítési, kiegészítési variációk ki is merül. A jó hír azonban az, hogy tekintve, hogy a Radium STORM XT már bőven a felsőkategória hírnöke, így nem kell, hogy fájjon a fejünk amiatt, hogy esetleg elavulnak a belevalók. Tekintve, hogy a STORM XT NVMe M.2 PCIe foglalattal is rendelkezik, így a kínálatunk leggyorsabb M.2 SSD-it (Samsung 960 EVO) is könnyedén kezeli, továbbá tulajdonképpen minden létező kimenet és csatlakozó helyet kapott az alaplapon, amire csak szükségünk lehet majd. A fedélzeti 8 csatornás HD Audio meleg, merev kristálytiszta térhangzást borítékol, amit az exkluzív DTS Custom alaplapi audioeszköz hivatott tökéletesíteni. A dizájnos és modern megjelenést pedig nyilván nem más, mint az ASUS Aura Sync RGB prezentálja számunkra.

 

 

Az Nvidia GeForce 1060 6GB GDDR5 grafikuskártya nyújtotta teljesítmény

Tudvalevő, hogy bár a különböző komponensek, modulok alkotják azt az egészet, amit gamer PC-nek nevezünk, mind közül nyilván a grafikus kártya a legfontosabb. Az Nvidia GeForce 1060 6GB GDDR5-öt, valahová a középkategória felső szegmensébe illik besorolnunk, pontosan azért, mert FullHD felbontásban (1080p) is kvázi minden létező címmel könnyedén elboldogul, fogyasztása pedig teljesítményéhez viszonyítva rendkívül csekély. Köszönhetően ez elsősorban egy (a szó pozitív értelmében) túlméretezett, és sok tesztek alapján a legjobb minőségü 80 Plus GOLD minősítésű, csendes és hybrid hűtésű Seasonic 650 wattos tápegységnek. Ügyeletes játékfelügyelőnk ugye már igen komoly megfejtés, ehhez kétség sem férhet, ahogyan természetesen ahhoz sem, hogy egy stabil, illetve az igények széles skáláját kielégíteni képes videokártyának, pontosan olyannak illik lennie. A GeForce 1060 6GB GDDR5 tehát összességében bőven több egy belépőnél, sőt egészen hibátlanul elégíti kell akár a casual, akár pedig a hardcore-gaming közösség igényeit is.

Mennyire GAMER?

Azt hiszem a mellékelt teszteredmények, valamint már maguk a specifikációk is önmagukért beszélnek azt illetően, hogy mennyire is definiálható játékos konfigurációnak a Radium STORM XT! Ugye a belsőben nem kisebb kraft felel a maradéktalan élményért, mint egy Nvidia GTX 1060 6GB GDDR5-Intel Core i5-8600K kombó szörny, ehhez jön még hozzá a Dual Channel sebességen dolgozó, 3000Mhz-es 2*8GB-os Kingston HyperX Predator DDR4 RAM, valamint az 1TB-os Seagate FireCuda SSHD és a 250GB-os SAMSUNG 960 EVO PCIe 4x Nvme kettőse is. Utóbbiak esetében egyébként a beépített 8GB-os gyorsítórtárának köszönhetően, sokkal gyorsabban mozgatnak adatot, mint a kalssszikus HDD-k, legyen szó itt bármilyen kiterjesztésről a gyakorlatban. A 240GB-os Samsung M.2 PCIe SSD pedig nyilván a lehető legjobb választás a rendszerünk érdekében a piacon.

 

Összegzés

Mi magunk is jól tudjuk, hogy a gaming világában az OC verziós komponensek pontosan azért olyan népszerűek, mert egyrészt nagyobb teljsítményt prezentálnak, másrészt pedig, mert nagyobb igényeket, ezzel arányosan pedig szélesebb közeget képesek lefedni. A Radium STORM XT OC EDITION pedig nem titkolt célja volt, hogy megszületésével éppen ezt a közeget szolgálja majd. Mindehhez még ugye az is hozzájön, hogy az 1TB-os Seagate Firecuda SSHD-t, még egy 250GB-os SAMSUNG 960 EVO PCIe4x Nvme SSD is megtámogatjuk, a lehető leggyorsabb adatátvitelért.

 

A Radium exkluzív gyári tuningról bővebben

A Radium STORM XT-ről bizony tudni érdemes, hogy bár alapvetően is rendkívüli komponensek alkotják egy egésszé ezt a bestiát, mi, itt a Radiumnál mindig igyekszünk valami extrát is belecsempészni a már egyébként is figyelemre méltó konfigurációk repertoárjába. Így esett ez most is, amikor a STORM XT-t igyekesztünk kicsit még combosabbá, még erőteljesebbé tenni, hogy mindezzel a játékos igények legjava is maradéktalan kiszolgálásra találjon. Ugye azt már tudjuk, hogy a STORM XT alap órajele 3,6Ghz-en dolgozik, ebből tudunk még a processzort megtámogatni hivatott TURBÓVAL 4,3Ghz-et kisajtolni, a valódi varázslat azonban csak ezután jön. Tudnillik mindezt egy kis Radium Tuninggal, mi nem kevesebb, mint 4,9Ghz-re tornásztuk fel, így stuffolva fel több, mint 1Ghz-el a processzor alap sebességét. Mindamellett, hogy ez kétségkívül impozáns, még nem is minden, ugyanis a maradéktalan játékélményért elsősorban felelőssé tehető GTX 1060 6GB, még +80Mhz-es mag órajel, illetve 500Mhz-es + memória tuningot is kapott. Mindezt fgyelembe véve, azt hiszem az egészen bátran kijelenthető, hogy ilyen konfiguráció, ilyen feltételekkel, valamint ennyire brutális teljesítménnyel nem terem minden bokorban. Ez bizony csak és kizárólag a Radiumnál, úgyhogy érdemes lecsapnunk rá, ugyanis a STORM XT által kínált tuning teljesítmény, minden valamirevaló gamernek kötelező tananyag!

 

Az EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL bővebben

A Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított három hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsuk. Amennyiben nem vagyunk maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnénk, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra akarnánk cserélni, akkor az a követekzőképpen történne: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítenünk. Ugyan maga az eset roppantul ritka, ugyanakkor előfordulhat az is, hogy valamilyen oknál fogva, a már meglévő nagyobb teljesítményű alkatrészünk helyett inkább kisebbett szeretnénk. Természetesen erre is van lehetőség, hasonló módon. Mi beszámítjuk a jobb, drágább alkatrészt, beszereljük az olcsóbbat, a különbözetet ezúttal pedig mi térítjük meg. Fontos tudni, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 3 hónapon belül mindenképpen van lehetőségünk, -ám még akkor sem kell kétésgbe esnünk, ha netalántán ebből az időintervallumból már kicsúsztunk volna, ugyanis egyéni elbírálást követően, három hónapon túlmenően is módunkban áll élni az Evolution Upgrade Garancia adta lehetőségekkel. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

És, hogy miért is éri meg asztali számítógépbe invesztálnunk? Íme a válasz:


Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában
.

Technikai adatok - RADIUM STORM XT OC EDITION

Alaplap ASUS TUF Z370 Plus Gaming
Processzor Intel Core i5-8600K 3,6Ghz, - Turbó frekvencia: 4,3Ghz
Memória 2x8GB Kingston HyperX Predator vagy G-SKILL AEGIS DDR4 3000MHz - Dual Channel
Merevlemez 1TB Seagate FireCudaSSHD + 250GB SAMSUNG 960 EVO PCIe 4x Nvme
Grafikus kártya Nvidia Geforce GTX 1060 6GB GDDR5
Optikai meghajtó Nincs, opcionálisan választható
Hűtés DeepCool Maelstrom 240T vízhűtő blokk; kék-ledes megvílágítással
Ház KOLINK Observatory RGB
Ár 449 990 Ft

Teszt eredmények


 

Játék Tesztek

FARCRY 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 71 97 82
DOOM
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 53 86 65
 

Fotógaléria

NEKED AJÁNLJUK!

Bizony már asztali számítógépeinket is utolérte a nyolcadik generáció, így abszolút időszerű volt, hogy a felfrissült komponensekkel újjászületett GHOST GT-R Pluszról is lerántsuk a leplet!

Bővebben...