Rendezvény

Következő hónap 24-én érdemes lesz ellátogatnunk a kecskeméti Deák Ferenc Tér 1. szám alatt található, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központba, ugyanis nevezett napon kerül majd megrendezésre a Real Gamers Esport&LAN sorozat aktuális felvonása. Az eseményből természetesen a Radium.hu is igyekszik majd oroszlánrészt vállalni, ugyanis csapatunk szám szerint tíz darab, már oly' sok esetben derekasan helytálló és bizonyító Radium Thunder GT-t, illetve egy darab meglepetés monstrum PC-t biztosít majd a nagyérdemű számára. A gamer-közösségért folytatott szignifikáns összefogással országszerte méltó respektet szerző rendezvénysorozat tervezett programjának palettája, ezúttal is bő lére lett eresztve.

 

A programkeret sűrűjéből elsődlegesen ugye kiemelendő, a rendezvény kvázi egész apropóját adó, illetve a legtöbbek által várt, League of Legends 5v5 és a World of Tanks 3v3, szigorú és következetes szabályrendszerrel, ugyanakkor figyelemre méltó és professzionális díjazással honorált bajnoksága. (A versenyekkel kapcsolatos további információt ide kattintva olvashatunk.) A továbbiakban érdemes még említést tennünk a helyszíni mini-bajnokságokról is, melyek relevanciájától és értékétől semmi esetre sem szabad elvonatkoztatnunk még annak ellenére sem, hogy maga a megmérettetés nem tekinthető effektíven hivatalosnak. Az óriási népszerűségének köszönhetően, rövid idő alatt tetemes rajongói bázist kiépítő Overwatch, a szavatosságát hosszú ideje töretlenül megőrző CS:GO, valamint az napról-napra egyre közkedveltté váló Rocket League és Heroes of the Storm versenyszámokra jelentkezni a helyszínen lesz lehetőségünk, érkezési sorrendben.

 

Azonban azoknak sem kell lemondóan rálegyinteniük az egész napos programdömpingre, akik mondjuk az imént felsorolásra került opciókban nem találják a számításukat, hiszen a további interaktív lehetőségek listája is legalább annyira izgalmas és figyelemre méltó, mint amennyire terjedelmes. A kiállított Oculus Rift és Samsung Gear VR szemüvegek okozta élmény élvezetén túl, lesz lehetőségünk Playseat szimulátorokban történő autóversenyre, valamint egy interaktív kiállítás keretei között megannyi régmúlt, ám számtalan közösségen belül éppen a második reneszánszukat élő retro videojátékban és játékgépekben is gyönyörködhetünk majd. (A teljesség igénye nélkül kiemelendő az Atari, a Commodor, a SEGA, a Nintendo és a Playstation arzenáljának jelentős hányada.) A szervezőgárda a gaming tartalmak hangsúlyossága mellett, a hazai Youtuber-ek kulcsfontosságát is támogatni kívánná azzal, hogy a kifejezetten e célra született Youtuber pódium, interaktív műsorokkal és meglepetés sztárvendégekkel várja majd a nagyérdeműt a rendezvény egésze alatt. A rendezvényen tiszteletüket tevő gaming standok, természetesen az esemény egésze alatt várják majd azon érdeklődőket, akik kedvezményesen szeretnének hozzájutni számos szoftverhez és hardverhez, az uRAGE, a Roccat, a Speedlink, a Trust, a A4TECH, a Samsung és a KonzolKirály repertoárjából. Az egyebek között pedig megemlítendő még a különböző esport döntők helyszínen történő élő közvetítésének nagy képernyős közvetítése, a számos színpadi kvíz és nyereményjáték lehetősége, valamint a folytonosan aktív konzolos és kiosk játék kötetlen biztosítása, valamint a csapatfotózások a Real Gamers fotófalánál. (További információ az alábbi linken!)

 

Egy szó mint száz, az őszindító Real Gamers bizony minden valamirevaló gamernek és kockának piros betűs dátumnak kell lennie a naptárban, hiszen a terebélyes programlistából mazsolázgatva, egészen biztosan bárki megtalálja majd a számítását. Találkozunk kereken egy hónap múlva, Szeptember 24-én, a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban.