Technikai adatok - RADIUM THUNDER GT

Processzor Intel Core i5-6500 3.6GHz TURBO, 4 magos, 6. generációs processzor/
Alaplap Gigabyte B150M-D2V/Asrock b150m-pro4/
Hűtés gyári hűtő
Memória 8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HYPERX FURY
Merevlemez TOSHIBA 2TB 7200rpm 64MB SATA3+120GB SSD
Grafikus kártya nVidia GeForce GTX 960 4GB OC EDITION
Optikai meghajtó LG 24x DVD+/-RW DL
Tápegység Kolink 500W 80+ Bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,5,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db DVI-D, 1 db HDMI)
Ár 229 990 Ft

Jelen cikkünk címszereplője már csak abból eredően is maximálisan is bizonyította rátermettségét, hogy kellő magabiztossággal állta a sarat a hónap elején megrendezésre került, (és a mellékelt képek tanúbizonysága szerint akció közben is férfiasan teljesítő,) Otherworld Élménytáborban, ahol az egy hetesre eresztett, és kétségkívül orrvérzésig tartó játéksorozat alatt, bizony maradéktalanul helytállt.

Megjelenés

Ahogy az a GT-szériás gépeinknél általában lenni szokott, az adott konfiguráció ezúttal is egy AeroCool VX3 házba került beszerelésre. Nevezett házban tulajdonképpen minden létező igényünk kielégítésre lel, mely egy ilyen kaliberű gép esetében bizony elengedhtetlen a maradéktalan élmény érdekében. A gépház elülső panelén két darab 5,25-ös bővítőhely lett kialakítva, melyek lehetőséget biztosítanak számunkra több darab ODD, front kijelző, vagy akár rack beszereléséhez is. Továbbá kettő darab 3,5-os HDD bővítőhely, valamint egy dedikált SSD felfogató is helyet kapott a repertoárban. A THUNDER GT házának hűtési szisztémája is, a játékos felhasználásra teremtett mivoltát hivatott megtámogatni. Alapvetően egy 12cm-es és egy 8 cm-es ventilátor felelős a belső hőmérséklet optimális tartományáért, melyek egyike még egy igazán mutatós, kéken izzó LED világítással is büszkélkedhet. Persze opcionális kiegészítésre az esetek javában van lehetőségünk, így amennyiben mondjuk azt indokoltnak véljük, úgy nevezett kettőn felül, még pontosan ugyanennyivel van lehetőségünk megtoldani a ventilátorok számát. Szerencsére a gondos gyártókezek nem voltak restek a tervezési folyamatok alatt az utólagos bővítésekre is gondolni, így a belsőbe a mini ITX-estől kezdve, a microATX-en keresztül, egészen az ATX szabványig, gyakorlatilag bármilyen alaplap beszerelésére lehetőségünk adódik a későbbiekben. A hátsó szekcióban akár hét darab bővítőkártya elhelyezésére is lehetőségünk van, amely ugye már eleget is tesz egy ATX-es alaplap csorbítatlan kihasználásához. Az előlapi panelen kialakításra került kettő darab USB 2.0, továbbá az éppen ugyanennyi jack-kombó csatlakozó pedig ugye már nem bónusz, hanem kézenfekvő kritérium, ahogyan példának okáért az LG 24x DVD+/-RW DL optikai meghajtó is.

Alaplap, Processzor és Memória

A Radium Thunder GT, voltaképpen a Thunder GT-R Plusz egy leheltnyit talán lebutított, ám ezzel arányosan ugye pénztárcabarátabb megfelelője, mely komponenseit tekintve, speciális módon lett optimalizálva a legújabb, és ugye tudvalevően nagy étkű játékok igényeihez igazítva. A Gigabyte B150M-D2V, (vagy speciálisabb esetekben az Asrock b150m-pro4) alaplapunk, teljes kompatibilitást kínált minden beszerelt, vagy akár a későbbiekben beszerelésre váró, kiegészítő alkatrészünk számára is. A hatodik generációs, négy magos, 3,6Ghz-TURBÓS, i5szériás IntelCore-6500 processzor, valamint a gyárilag magasabb órajellel ellátott, nVidia GeForce GTX 960 4GB OC EDITION együttes ereje, olyan magas FPS számot biztosított az újabb generációs játékoknál (is), hogy akár még a (leg)magasabb konfigurációkat alkalmazva sem gyűlt meg a bajunk a szaggatással, lassulással vagy akármilyen szüttyögéssel. Ám mindezekről majd később. Az esszencia fontos alapeleme egyébként a kimondottan megbízható, KOLINK 500 W-s, bronz minősítésű 80+ extra táp, melynek köszönhetően, masszívabb terhelés és használat közben is legalább annyira csendesen, mint amennyire stabilan és hatékonyan dolgozhattunk a tesztalanyunkon. Az említettekhez ugye még hozzáadódik a belső felturbózására hivatott 8GB-os, 2133 Mhz-s, DDR4 KINGSTON HYPERX FURY RAM is, így tesztalanyunk az intenzívebb terhelésből eredő súlyt is játszi könnyedséggel tartotta meg vállán, biztosítva számunkra a maradéktalan játék és multimédia élményt. Végezetül pedig néhány szóban a merevlemezről: Tesztalanyunk egy két terrás, 7200 RPM-en dolgozó, 64 MB Cache-s SATA HDD-vel, valamint egy 120GB-os SSD-vel dolgozik, melyek együttes ereje mindamellett, hogy bőséges férőhelyet szolgáltat akár játékos, akár pedig multimédiás felhasználásra is, kellő sebességet és hátszelet is biztosít rendszerünknek az optimális tempójú felállásra, akár alvó, akár pedig energiatakarékos módból.

Videokártya+Teljesímény

A négy gigás, új generációs nVidia GeForce GTX 960 OC EDITION videó kártyával felvértezett PC-nk egyaránt büszkélkedhet pazar ár/érték arányával, illetve az ezzel egyidejűleg meglévő, felső kategóriás érdekeltségeivel is. Teljesítményét tekintve nem csak kielégítő, hanem potenciális tunning lehetőségeit figyelembe véve, egyenesen kiváló, hiszen kártyánk eleve magasabb órajelen működve szolgálja ki gazdáját, mely ugyebár a játékélményt tekintve, egy abszolút módon nem elhanyagolható tényező, sőt. És akkor azt hiszem eljött az ideje belemásznunk a részletekbe is: A GTAV ugye a kimondottan magasra kalibrált konfigurációkon is kellő magabiztossággal játszható, akár már a belépő szintű gamer laptopokon is. Ennek tudatában, jelen esetben már előre borítékolhatónak tekinthettük annak nyilvánvalóságát, hogy THUNDER GT-nket egészen biztosan nem fogja megizzasztani még egy combosabb játékmenet sem. Ezen jövendölésünk pedig valósággá manifesztálódva nyert bizonyosságot, hiszen a kvázi lehető legszebb és legmagasabb beállításokon bújhattunk bele Franklin, Trevor és Michael bőrébe. Végezetül pedig, így sikerült egy abszolút magabiztos 47-et átlagolnunk, melynek alja 35, míg a teteje 51 volt. A Witcher3 tudvalevően mindig egy sokkalta kényesebb cucc, mint mondjuk a legtöbb játék. Régebbi gép esetén ugye rögvest el is felejthetjük, ám még az újabb, táposabb konfigurációkat is előszeretettel szereti azért megviccelni. Ezúttal azonban a tréfálkozás elmaradt: kifejezetten szép beállítások mellett csöppenhettünk bele az Andrzej Sapkowski regénye nyomán megteremtett impozáns, sokrétű és aprólékosan kidolgozott fantáziavilágba. A játékmenet még ultra beállításokat használva sem lassult vagy torzult, így a mély(ebb)re hatoló részletesség nem vált sem a tempó, sem pedig a látvány terhére. Ezen beállításokat használatba véve, a FRAPS 38-as fps számot átlagolt, melynek alja 32, míg a teteje 47 volt. Ez bizony már figyelemre méltó. Végezetül pedig a GRID2 és a Project CARS kettősével zártuk a játéktesztek sorát. Konfigurációnk pedig mindkét játék esetében könnyedén vette az akadályokat, így előbbinél egy magabiztos 95-ös átlaggal, utóbbinál pedig egy 90-es FPS számmal zártuk a mulatságot, természetesen mindezt valahol a high és az ultra tartomány közé kalibrált beállítások mellett. .

 

 

Rendszer

Tesztünk során ezúttal a Windows 10-et vettük használatba, mely tesztalanyunkkal alkotott fúziós erejének jóvoltából, kellő megbízhatósággal és magabiztossággal szolgálta ki igényeinket. A THUNDER GT mind játékokra és alkalmazásokra, mind pedig az egyéb tesztfolyamatokra is gyorsan, mindennemű fárasztó szüttyögést nélkülözve reagált. Az alvó és energiatakarékos módból rendszerünk pillanatok alatt észhez tért, fagyás, akadás és egyéb lassulás abszolút módon nem akadályozta a munkafolyamatok gördülékeny menetét.

Kinek ajánljuk?

Amennyiben a low és/vagy medium beállítások adta, kesernyés szájízű kompromisszumoknál többre vágyunk, úgy minden bizonnyal éppen a Radium THUNDER GT az, amire lelki harmóniánk tartós egyensúlyához szükségünk van. Hiszen annyi bizonyos, hogy ezen cuccban bőven több van annál, mintsem alkuba bocsátkozzunk a középszerűség posványosságával. .

Összefoglalás

A Radium THUNDER GT az asztali számítógépek teljes felhasználási skáláján is megállja a helyét, így bárki számára ideális választás lehet. Megbízható, terhelhető és mindenek előtt: abszolút módon megfizethető is.

Technikai adatok - RADIUM THUNDER GT

Processzor Intel Core i5-6500 3.6GHz TURBO, 4 magos, 6. generációs processzor/
Alaplap Gigabyte B150M-D2V/Asrock b150m-pro4/
Hűtés gyári hűtő
Memória 8GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HYPERX FURY
Merevlemez TOSHIBA 2TB 7200rpm 64MB SATA3+120GB SSD
Grafikus kártya nVidia GeForce GTX 960 4GB OC EDITION
Optikai meghajtó LG 24x DVD+/-RW DL
Tápegység Kolink 500W 80+ Bronz
Egyéb 10/100/1000 Gigabit LAN, Raid 0,1,5,10,JBOD, 2 db PS/2, 4 db USB 2.0, 1 db RJ-45 LAN, 3.5 mm jack hang csatlakozók, 1 db DVI-D, 1 db HDMI)
Ár 229 990 Ft

Teszt eredmények

 
Kinézet
Teljesítmény
Grafikus teljesítmény
Alaplap
Ár/Érték arány
Összesen
 

3D Mark:

 

Játék Tesztek

GTA 5
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 35 51 44
Witcher 3
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 High 32 47 38
GRID2
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 62 114 95
Project CARS
Felbontás Grafikus beállítás MIN MAX ÁTLAG
1920x1080 Ultra 75 98 90

Fotógaléria