A laptopos processzor mezőny legjavának legfrissebb kihívója az Intel műhelyéből érkezik, és az előzetes tudnivalók alapján bizony nem lacafacázik. A gyártó CoffeeLake-alapú chipje pedig nyilván a csúcskategóriát lőtte be magának célként.

 

Figyelemre méltó adatok

Sajnos-nem sajnos ezt a hivatalosan még nem megerősített információt ismét a nem túl körültekintő kínai piacnak köszönhetjük, ugyanis a jelek szerint megint ők szivárogtatták ki, -hozzáteszem természetesen ezúttal is akaratukon kívül,- a tudnivalókat. A kínai tech fórumokon rántotta le a leplet az egyik user, hogy az Intel soron követkp nagy dobása nem más lesz, mint a Core i7-8720HQ. Amit eddig tudunk az az, hogy ez is ugyanarra az 1440 pines BGA foglalatra építkezik majd, mint a hetedik generáció mobil processzorai, azzal a szignifikiáns különbséggel, hogy maga a chip már egy effektív Coffee Lake-alapú, hat magos, ezzel együtt pedig nyilván nyolcadik generációs lapka lesz majd.

 

 

Az ismert adatokat figyelembe véve, így előzetesen valahova az asztali Core i5-8600k teljesítménye köré lehet belőni az i7-8720HQ erejét. És bár az alap órajel csupán 2,40 Ghz-en dolgozik, a Hyper Threadingnek köszönhetően, ez a szám 3,6Ghz-re emelkedik majd az aktív használat közben.

Az Intel Core i7-8720HQ valamikor az idei esztendő első negyedévében kerül majd hivatalosan a piacra.

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!