Sajnos-nem sajnos elkerülhetetlen volt, hogy előbb-utóbb utolérje a gyártókat a saját idézőjeles végzetük azzal, hogy bizony addig stuffolták az SSD-k árait, amíg a keresleti arány már érezhetően visszazuhant.

 

Bár a videokáryák esetén is ezt szorgalmaznák!

Nemrégiben egy piackutató cég, egészen konkrétan a DRAMeXchange fejtette ki, hogy az SSD-k gyártó úgy kívánják a jövőben újra vásárlásra ösztönözni a fogyasztókat, hogy terveik szerint mérsékelni fogják a kissé elszabadult piaci árakat. Ez pedig a gyakorlatban 3-5 százalékos csökkenést jelent a SATA modellek, illetve 4-6 százalék lefaragást jelent a PCI Express darabok esetében. A cég kutatásért felelős igazgatója, Alan Chen elárulta, hogy a jelenlegi ~45%-os SSD-t használó notebook felhasználók száma, még az idén legalább 50% fölé rúghat majd. Persze mindezt csupán csak arra alapozta, hogy ha nő a kínálat, automatikusan nőni fog a kereslet is, de azért ezt illik kicsit óvatosabban kezelni, hiszen abszolút nincs kőbe vésve ennek törvényszerűsége. -Sőt, azért a gyakorlat mindig azt igazolja, hogy a kínálatnak kell a kereslethez idomulnia, nem pedig fordítva.

 

 

 

Egyébként a tárolókapacitási átlag is bőven növekedésnek indulhat majd, előléptetve ezzel fő termékké a 256GB-os darabokat, továbbá az előzetes kalkulációk alapján bár még mindig a jól bevált SATA-k vezetik a népszerűségi versenyt, az egyre csak gyorsuló PCI Expressz népszerűsége is a kétszeresére rúghat majd a közeljövőben. És bár az előzetes kalkulációk szerint, az erős kereslet miatti, vételárat érintő mérséklődés csak tiszavirág életű lesz, mi azért őszintén tudnánk örülni, ha az SSD-ket érintő üzletpolitikán felbuzdulván, a grafikus vezérlőket érintő túlárazás is némiképpen normalizálódna végre.

Üzletünk laptop kínálata az alábbi, míg asztali számítógép repertoárunk pedig ezen a linken tekinthető meg!