A kilencedik generációs Intel i5 9400 már nem ismeretlen számunkra! A RADIUM VOYAGER XT a 9. generáció egyik legokosabb választás, ami naprakész teljesítményt nyújt a Gamerek számára.

 

RADIUM VOYAGER XT - INTEL 9. generáció

Technikai adatok:

[KÉP HELYE] Processzor (PC) Intel Core i5-9400f
[KÉP HELYE] Hűtő ventilátor (PC) Alpenföhn Brocken Eco
[KÉP HELYE] Alaplap (PC) Asus TUF H310M-Plus Gaming
[KÉP HELYE] Memória (PC) 16GB DDR 3000Mhz
[KÉP HELYE] Videókártya (PC) nVidia Geforce GTX 1660Ti 6GB GDDR6
[KÉP HELYE] SSD (PC) Kingston UV500 120GB
[KÉP HELYE] Merevlemez (PC) Toshiba 1TB 7200RPM 32MB Cache P300
[KÉP HELYE] Tápegység (PC) Seasonic S12II GB520W Bronze
[KÉP HELYE] Optikai meghajtó (PC) nincs
[KÉP HELYE] Operációs rendszer Nincs
[KÉP HELYE] Számítógép házak Kolink Stronghold Black
[KÉP HELYE] Jótállás (PC) 2 év garancia
[KÉP HELYE] Elérhetőség (PC) 7 napon belül
[KÉP HELYE] Gyártó Radium

 
 A Radium VOYAGER XT - INTEL 9. generációs konfigurációt itt találja meg webshopunkban! 

KOLINK STRONGHOLD HÁZ

Radium VOYAGER XT-nek nem más, mint egy ATX-es, fekete KOLINK STRONGOHOLD ház szolgál otthonául, amely a kiválóan konstruált tervezetnek hála, rendkívül precíz illeszkedési felületet borítékol komponenseink, alkatrészeink számára. És természetesen a vizuális és egyéb optikai látványt preferálók sem csalódnak majd, hiszen a VOYAGER XT még egy átlátszó, full edzett üveggel is büszkélkedhet, hogy a használat közben szüntelen lelkesedéssel izzó ventilátorok vagy komponensek fénye még igézőbb legyen. Az ház eleje pedig egy fényes szálcsiszolt lappal büszkélkedhet, ami igazán jól mutat összeségében.

 AZ INTEL CORE™ I5-9400- PROCESSZORRÓL BŐVEBBEN

Kétségtelen, hogy már nem csak itt liheg a nyakunkban, de bőven el is jött már az a bizonyos generáció váltás, sőt lassan érkezik a 10. generáció is, ami csaknem mindig elkerülhetetlen. A best buy core i5 9400 még mindig egy igen közkedvelt processzor, mivel alacsony árával 6 mag/6 szál és 4,1Ghz Turbo Boost technológiájának köszönhetően jó választás a Gamerek körében. Az i5-9400 kapacitása, illetve a belőle kisajtolható teljesítmény összességében mintegy 30%-al (!) magasabb a 7. generáció fanfavorit CPU-inál, így kellő hátszéllel könnyedén elérheti az abszolút közönség régi kedvenc Intel Core i7-7700-as szintjét is. Összességében pedig azt egészen bátran merjük állítani, hogy játékra talán az Intel Core i5-9400 a jelenlegi mezőny legjobbja, legalábbis a komplett summát, így az ár/érték arányt is figyelembe véve.


GSKILL ÉS CRUCIAL BRUTÁLIS, 3000MHZ-ES AEGIS MEMÓRIÁJA

Az Aegis immáron nemcsak a homéroszi mondakörben lelhető fel, mint Zeusz viharkeltő és halandókat megfélemlítő pajzsa, hanem bizony a Radium repertoárjában is, ezzel téve még egyedibbé a GAMER asztali számítógépeink szélesre nyúló választékat. Az Aegis moduljai pedig nemcsak minőségükben, de teljesítményükben és sebsségükben is tökéletesen kompatibilisek a nyolcadik generáció elitjével, ugyanis 3000Mhz-es tempójukkal már bőven a TUNING kategóriát hivatottak erősíteni. Ugyan ez elmondható a Ballistix memóriákrók. 

AZ ASUS TUF H310M PLUS GAMING ALAPLAP

Radium VOYAGER XT egy ASUS TUF H310M PLUS GAMING-el dolgozik, ami ugye már tökéletesen kompatibilis a létező összes (!) új, tehát kilencedik generációs processzorral, valamint mint minden TUF-szériás alaplap, így a H310M is rendkívül strapabíró, fizikailag tartós és szavatos borítással bír, amit a gyártó a certifikálással is ellát ezen felül pedig az ASUS ESD GUARD (elektrosztatikus) és ASUS OVERVOLTAGE PROTECTION (túlfeszültség) védelemmel ellátot reperuálja is kiemelkedő. A TUF H310M egyébként maximum 32GB-nyi memóriát képes befogadni, mindezt nyilván kettő sloton. Itt érdemes még megemlíteni, hogy alaplapunk az Intel Extreme XMP-t is támogatja, értelemszerűen 2666Mhz-ig. Az ASUS TUF H310M PLUS GAMING egyébként Realtek ALC887 hanchipet használ, amely már ugye prémium minőségű, japán tervezésű kondenzátorokkal operál, ám ezeket a többi kondenzátortól, illetve az ilyen-olyan gerjedéseket indikáló egyéb áramforrásoktól gondosan elszeparálták. Ha már alaplap, akkor persze elengedhetetlen kitérnünk a csatlakozókra is: Az ASUS TUF H310M négy darab USB 3.1 Gen1, illetve ugyanennyi Type-A USB-vel került megtervezésre. Érdekesség még továbbá az is, hogy kapott egy úgyanevezett 5 fázisos, DIGI+CPU VRAM áramforrást is, (ezt végülis nevezhetjük akár okos fogyasztásnak is amúgy!), ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy a rendszer az optimális áramellátást akár már kisebb teljesítmény leadásánál is képes abszolválni. Apró, ugyanakkor korántsem elhanyagolható tulajdonsága még továbbá az is, hogy a korábbi alaplapokkal összevetve, a H310M BIOS-a az utóbbi idők talán legjobb, legáttekinthetőbb külalakját kapta meg. És persze ha már Gaming, akkor nem maradhat le róla az RGB színkavalkád, amit az alaplap jobb felső sarkában láthatunk.

intel chipset B360 inside
supports intel core inside


AZ ÚJ NVIDIA GEFORCE GTX 1660Ti 6GB GDDR6 GRAFIKUSKÁRTYA NYÚJTOTTA TELJESÍTMÉNY

Az Nvidia GeForce 1660Ti családjába tartozó  6GB GDDR6-ös modul, az elődhöz képest (1060) 20-30% gyorsabb. És ha ehhez még hozzávesszül azt is, hogy konrétan a régebbi GTX 1070 8GB VGA teljesítményére is képes, akkor egyszerűen a legjobb választás a középkategóriában egy i5 mellé. De beszéljenek az FPS számok:


TESZT EREDMÉNYEK


PC játék Far Cry 5 borítókép

FAR CRY5

 

Felbontás

Grafikus beállítás

MIN

MAX

ÁTLAG

 

1920x1080

ULTRA

82

107

93

 

Deep Silver Metro Exodus (PC)

METRO EXODUS

 

Felbontás

Grafikus beállítás

MIN

MAX

ÁTLAG

 

1920x1080

EXTREME

42

113

71

 

Apex legends cover.jpg

APEX LEGENDS

 

Felbontás

Grafikus beállítás

MIN

MAX

ÁTLAG

 

1920x1080

ULTRA

72

141

87

 

 

Mennyire GAMER?

A fenti számok tények és érvek! Maga a konfiguráció egyszerűen hozza azokat a mai játékos elvárásokat, ami kötelező de kijelenthetjük azt is, hogy a VOYAGER XT még ezen felül is teljesít. GTX 1660Ti, 16GB memória, megbízható Seasonic 80+Bronz tápegység, i5-ös processzor, TUF RGB-és alaplap és nem utolsó sorban egy jól kinéző házikó. Persze a Radium kínálatában még találunk ettől is érdekesebb konfigurációkat, de a jelenlévő tesztalanyunkra nyugodtan mondhatjuk: EZ BIZONY GAMER!!!

ÖSSZEGZÉS

Bár azt hiszem már minden esszenciális információt elmondtunk, azért vegyük át még egyszer gyorsan, gondolván itt azokra is, akik csupán a verdiktek summájára kívánnak időt fordítani. Először is a gép belsejében ugye nem az otthon összetákolt gépek kusza kábeldzsungele, illetve a hanyagul csavarozott komponensek veszélyes és ronda kártyavára fogad, hanem pedáns rend, ahol minden kábelnek, csatlakozónak pontosan megvan a a maga helye. Ez ugyebár egyrészt jól is néz ki, másrészt pedig a hűtési mechanizmus sincs akadályozva. A VOYAGER XT esetén továbbá attól sem kell tartanunk, hogy idejüket múlt komponenseket vagy zsákutcába torkolló platformot kapunk, hiszen az ASUS TUF H310M PLUS GAMING egészen kiválóan tartja egyben a komponenseket, köztük ugye az NVIDIA GEFORCE GTX 1660Ti 6GB GDDR6 - INTEL CORE Intel Core™ i5-9400 kettősét, amik már alapvetően is önmagukért beszélnek. Ára pedig egészen kiválló. 

AZ EVO UPGRADE GARANCIÁRÓL BŐVEBBEN

Speciális Evolution Upgrade garancia lehetővé teszi, hogy a vásárlástól számított 6 hónapon belül, az adott konfigurációt módosítsd. Amennyiben nem vagy maradéktalanul elégedett az adott asztali számítógép teljesítményével, és mondjuk nagyobb processzort vagy erősebb videókártyát szeretnél, úgy arra extra munkadíj felszámolása nélkül, a korábbi alkatrész(ek) teljes áron való beszámítását követően is lehetőségünk van. Konkrét példa erre, ha egy GTX 750Ti 2GB-os videókártyát, mondjuk egy Radeon R9 380 4GB-osra cserélődik, akkor az a követekzőképpen történik: A GTX 750Ti 2GB jelenlegi ára 37.500.-Ft, valamint az R9 380 4GB ára 68.000.-Ft. Ebből adódóan csupán a két kártya különbözetét, azaz 30.500.-Ft-ot kell megtérítened. Fontos tudnod, hogy az ilyen jellegű cserékre és/vagy bővítésekre, a vásárlástól számított 6 hónapon belül mindenképpen van lehetőséged. (Az EVO UPGRADE garanciáról még részletesebben itt lehet tájékozódni!)

 

ÉS, HOGY MIÉRT IS ÉRI MEG ASZTALI SZÁMÍTÓGÉPBE INVESZTÁLNUNK? ÍME A VÁLASZ:

Az Origo.hu a Techbázis rovatban tette le a voksát az asztali számítógépek létjogosultsága mellett, sőt öt pontban érveltek amellett, hogy miért is éri meg PC-t használni. Az említett pontokban szó esik többek között az asztali számítógépek felhasználóbarát takarításáról, a vitathatatlanul combos érvnek elkönyvelhető ár/teljesítmény arányáról, a fejlesztési és javítási lehetőségekről, valamint az asztali számítógép, mint egyfajta művészi önkifejezésről is. Úgyhogy, ha első számítógépünk megvásárlását tervezgetjük, de még mindig nagyon hezitálunk a notebook-PC kérdésen, vagy esetleg felmerült bennünk, hogy laptopról váltanánk az asztali eszközre, akkor az említett írást mindenféleképpen érdemes lehet átfutnunk, hátha kicsit rendet rak majd a fejünkben és iránymutatásként szolgál majd a döntésünk meghozatalában.