Gyakran Ismételt Kérdések

Habár ügyfélszolgálatunk és szervizes munkatársaink, mindig készséggel állnak vásárlóink rendelkezésére, azért megannyi olyan probléma tud árnyékot vetni az otthoni felhasználás adta örömöknek, amelyek esetében nincs mindig feltétlenül szükség külső beavatkozásra. Egy kis tájékozottsággal és odafigyeléssel, a legaljasabbnak tűnő problémák is könnyedén orvosolhatók, akár házilag is. Ez a bejegyzés igyekszik választ adni gyakran felmerülő problémákra, amik a gép első indításánál jelentkezhetnek.

NEM AD KÉPET!

 
A problémának lehet az oka a videokártya, vagy a gép hibás működése, de van egy más, sokkal könnyebben megoldható probléma. Vásárlóink gyakran a másik portba (az integált kártyáéba) dugják a VGA kábelt, annak ellenére, hogy a gépükben van videokártya. Ilyenkor a gép nem ad képet, egészen addig, amíg a másik portba nem dugjuk a csatlakozót.

NEM TUDOM CSATLAKOZTATNI A MONITORT

Sokan akkor szembesülnek ezzel a problémával, mikor megpróbálják összerakni gépüket, de a monitor kábelének dugasza nem passzol a videokártyáéhoz. Ezt megelőzendő, érdeklődjenek e-mailben arról, hogy a VGA-hoz jár-e átalakító. A Radeonoknál szokott lenni a csomagban, és ezt mellékeljük is a driver lemezekkel és leírásokkal együtt, de az Nvidiáknál hajlamosak ezek nélkül elengedni a kártyákat. Mivel átalakítók forgalmazásával nem foglalkozunk, ajánlott előre beszerezni más informatikai szaküzletekből az 5-600 forintos eszközt.

NE BONTSA KI!

 A RadiumGarancia megtartása érdekében, ha valami probléma adódik a géppel, a javítását kérjük bízza ránk. A fentebbi problémákon kívül más, a vevő által nem megoldható gond adódik, azt a Radium szervizesei oldják meg, a gépek adatlapján leírt garancia-ismertető szerint. Amennyiben a gépház hátulján lévő, kék Garancia Matricát leszedi, belenyúl a gépbe, majd a matricát visszaragasztja, a gép elveszíti a rá kapott garanciát. Mivel a matrica elvágása, lehúzása nyomot hagy a gépen, így látjuk, ha azt leszedték. Kérjük legyenek türelemmel, ha probléma adódik. 

TÁPOT NEKI!

Mivel a számítástechnikai eszközök nagy százalékához szükség van éltető energiára, így a RadiumPC-k sem bírják áram nélkül a munkát. A dobozban mellékeljük az ehhez szükséges tápkábelt, amit a gépek hátuljának alsó (kivétel a V3X ház, ahol felső) részén lévő tápba kell bedugni. Ezzel kapcsolatban jegyeznénk meg, hogy az esetek 99%-ában úgy küldjük ki a gépet, hogy a táp BE van kapcsolva, de volt már olyan, hogy kikapcsolt állapotban ment ki egy PC. Az indítás előtt nézzék meg, hogy milyen állásban van a kis kapcsoló.